ok. zgadzam się z tym. wlasnie my nie wyplacamy. bo waznym interesem strony jest to, że nie powstaną NP.
a jeszcze jedna sprawa - robie wszczecie. zglosi mi sie osoba, napisze ze wyraza zgodę na uchylenie. i dajecie tutaj 155 KPA? czy tylko 32 naszej ustawy? bo ostatnio mazurkiewicz powiedzial, ze nawet jezeli mamy zgodę strony, to w podst. prawnej powinnismy napisac tylko art.32 naszej ustawy. a 155 juz nie.... co o tym sądzicie??? bo my do tej pory w takiej sytuacji dawalismy 155 kpa. bo jednak pozniej taka zgoda nastapila.
Ja tu widzę przykład jak ktoś ma przyznane świadczenia, potem zgłasza uzysk (i jest przekroczone kryterium), NP nie ma bo ładnie osoba przyszła z zaświadczeniem. I chodzi o to, że decyzja uchylająca świadczenie się nie uprawomocni i wypłaci OPS kasę.
Masło maślane, sam się dziwię że to piszę bo to jakaś komedia
na wniosek strony zmienia się to, że możesz wrzucić 130 paragraf 4 który mówi, o wykonaniu przed upływem terminy na wniesienie odwołania.
Wiem, że ogólnie to wszystko jest bez sensu z tym, że musi się uprawomocnić żeby nie wypłacić, ewentualnie musi być wykonalna przed upływem terminu na odwołanie.
Chodzi tylko mi o to, że bezpieczniej jest dla nas, jak zrobimy to na 130 a nie 108
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
może ja miałam dzisiaj ciężki dzień, może mam zmęczenie materiału .... ale czy my musimy dawać do pouczenia art. 127 a ustawy Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U z 2017 r. poz. 935) jak mamy swój art. 32 ust. 1d ... .. tylko bez krzyków proszę
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
107 zmienili i teraz jest tam jeszcze "pouczenie, czy i w jakim trybie służy od niej odwołanie oraz o prawie do zrzeczenia się odwołania i skutkach zrzeczenia się odwołania;"
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ok. ale w dalszym ciągu nie wiem czy jezeli jest wszczecie. osoba przyjdzie i napisze ze jednak wyraza zgodę, to traktujemy to jako, że uchylamy dalej bez zgody czy juz ze zgodą? nie wiem czy dobrze tlumaczę o co mi chodzi. ale na szkoleniu nam zamotali. bo jezeli przyszla osoba i nam napisala ze juz wyraza zgode, to robilismy 155 kpa. a na szkoleniu pow ze w dalszym ciagu jest to 32 naszej ustawy.