Powiedzcie jak to u Was jest ???

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
ODPOWIEDZ
~pracownik socjalny

Powiedzcie jak to u Was jest ???

Post autor: ~pracownik socjalny »

Postanowiłam napisać na forum, ponieważ u nas w ŚDS ,,niektóre szkolenia pracowników\" owiane są dziwną tajemnicą.

Nasz terapeutka pojechała niedawno na szkolenie i wszystko jest ok. Gdy jednak wróciła zed szkolenia zapytałam jej czy na tym szkoleniu z nia była także Pani Kierownik. Dziwnie odpowiedziała mi żebym zapytała Kierowniczki. Kierowniczka też nie chce o tym mowić. Powiedzcie mi czy popełniłam jakiś nietakt pytając o szkolenie, bo wg mnie sprawa szkoleń w zakładzie pracy powinna być jawna, kto jedzie i na jakie szkolenie, tym bardziej że tych szkoleń nie pokrywamy z własnych prywatnych funduszy.

Pozdrawiam wszystkich Kierowników i pracowników ŚDS.
~Ania II

Re: Powiedzcie jak to u Was jest ???

Post autor: ~Ania II »

Witam!!!
Masz rację co do jawności szkoleń. Istnieje również taka zasada że każdy kto wraca ze szkoleń omawia ogólnie czego ono dotyczyło, przywozi materiały pomocnicze. Na szkolenie wyjeżdża się na podstawie delegacji, dotyczy to zarówno pracownika jak i kierownika. Na liście obecności wpisuje się u tych osób symbol S lub D.
~Zofia

Post autor: ~Zofia »

u nas szkolenia są jawne, podobne jak U Ani II, przekazujemy informacje dla innych.
socjalnaLUB
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: socjalnaLUB »

u nas również szkolenia są jawne i omawia się później wspólnie temat szkolenia i uzyskane na nim informacje. Prosta zasada.
Tam najtrudniej iść naprzód, skąd już wszyscy wracają.
ODPOWIEDZ