powszechny dostęp do internetu

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
ODPOWIEDZ
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: powszechny dostęp do internetu

Post autor: dzibar »

https://biznes.onet.pl/mejl-i-esemes-zas ... rasa-detal

tyle się mówi o wykluczeniu społecznym - jak widać umiejetność korzystania z internetu zaczyna być tak samo jak korzystanie z telefonu komorkowego czy innych zdobyczy techniki powodem dla ktorego brak dostępu do niego wyklucza spolecznie obywatela z życia. Innymi slowy umiejetnosc sie nabywa w dłuższym terminie i fakt braku dostępu do internetu stawia osobę o nizszym uposażeniu na pozycji dyskryminowanego
Dzidka
~MARTA

Post autor: ~MARTA »

Artykuł jest o uznaniu dokumentów przesłanych drogą elektroniczną. Nikt nikomu nie zabroni dostarczenia formy papierowej dokumentu. Gdzie tu wykluczenie społeczne!Czy dla Ciebie dzibar brak komórki, samochodu, jachtu, żony, dzieci, TV-plazma itp.jest wykluczeniem społecznym? To już jest giganadinterpretacja
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

nie MARTA to jest w Twoim przypadku brak perspektywicznego myslenia i zła wola decydentów, ktorzy nie widzą lub nie chcą widzieć kwestii, ktora aż prosi się o rozwiązanie ( jak nasza ustawa o zawodzie pracownika socjalnego). Niektore kwestie spoleczne sa tak ze soba ściśle powiazane, że na zasadzie reakcji lańcuchowej jedna rozwiazuje drugą, a umiejetnośc perspektywicznego myślenia uruchamia ten mechanizm :)
Dzidka
~do dzibar

Post autor: ~do dzibar »

to, że masz internet dzibar to nie znaczy że jesteś \"wkluczona społecznej\" ty się sama wykluczasz społecznie
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

mnie nie mieszaj do tej dyskusji, ja mam swój nick i potrafie walczyć o swoje prawa, nie potrzebuję reklamy, którą mi fundujesz, a twoje natrętne komentarze mówia same za siebie - panuje nad sytuacja i wiem na ile mnie stać. Nękanie Twoim nickiem nie wpłynie na to, że wywolywana do odpowiedzi bede rozmawiała o sobie - więc nie prowokuj tylko trzmaj sie tematu, a jak masz problem ze zrozumieniem to używaj parafrazy, lub czytaj dwa razy

Dzidka
~do dzibar 2

Post autor: ~do dzibar 2 »

Nękanie nickiem? Chyba sie źle czujesz?
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

nie i zastanów się nad tym - bo to jest forum pracowników socjalnych
Dzidka
~do dzibar 2

Post autor: ~do dzibar 2 »

No właśnie pracowników, a nie osób z takim wykształaceniem, nie nekaj już dzibar pliiiiiiz
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Dzidka
~MARTA

Post autor: ~MARTA »

Błysnęłaś dzibar jak diabli! Szkoda, że nie było wtedy powszechnego dostępu do internetu, to ci dopiero prześladowanie było nie tylkio nazistowskie, ale i sowieckie
ODPOWIEDZ