A jaka będzie podstawa prawna do takiego rozwiązania? Na czym oprzecie tę odmowę (bez prowadzenia postępowania)?Tom. pisze: ↑05 lis 2025, 8:33tych co przyłażą spławiamy całkiem sprawnie i bezkonfliktowo, mamy jednak już 21 wniosków z mobywatela, kupiliśmy na wszelki wypadek licencję na 2 stanoiwiska i kminimy jak to ogarniać. Wstępnie z dyrekcją ustaliłem, że nie będziemy się bawić w jakieś szczególne postępowanie administracyjne tylko od razu walić decyzję odmowną z uzasadnieniem, że ze względu na ekonomikę postępowania i brak jakiejkolwiek możliwosci przyznania bonu na terenie miasta odstąpiono od wezwań / zawiadomień itd.
Prawnicy kminią czy da się zrobić umorzenie / odmowę wszczęcia zamiast odmowy ale chyba nic z tego nie będzie.
My też póki co nie kupiliśmy licencji bo też nikt się nie kwalifikuje, jedyny problem mam z faktem czy można składać wnioski przez Emp@tię? bo wiem że przez MObywatel, EPUAP, ale czy Emp@tią? bo jak tak to nie będziemy wiedzieli jak nie kupimy licencji czy ktoś faktycznie złożył. A faktycznie wydawanie ponad pare tyś na 2 licencje to pod koniec roku ogromny wydatek dla naszej gminyOPS84 pisze: ↑04 lis 2025, 17:47kupujecie licencje na program do obsługi bonu jeśli wiecie, że nie będzie on realizowany w waszej gminie? U mnie na razie ludzie spokojnie przyjmują do wiadomości że go nie dostaną, ale obawiam się że ktoś może złożyć wniosek przez Empatię, albo mObywatela i wtedy nawet nie będzie o tym wiadomo. Poza tym, jak już taki wniosek wpłynie to wypadałoby sprawdzić dochody członków gospodarstwa domowego. Dajcie znać jaką strategię przyjmujecie.
u nas nie ma nawet elektrociepłowni