pozew kierownika pcpr o alimenty
pozew kierownika pcpr o alimenty
Proszę o wzór pozwu. Czy opisujecie potrzeby dziecka? Co należy napisać w miejscu "powód"?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: pozew kierownika pcpr o alimenty
Kierownik ośrodka pomocy społecznej może wytaczać na rzecz obywateli powództwa o roszczenia alimentacyjne. W postępowaniu przed sądem stosuje się odpowiednio przepisy o udziale prokuratora w postępowaniu cywilnym.
Skoro kierownik zamierza wystąpić na rzecz jakiejś osoby o alimenty to powinien zapoznać się z odpowiednimi przepisami. Skoro zamierza wystąpić z pozwem o alimenty to powinien znać potrzeby dziecka, możliwości zarobkowe i majątkowe zobowiązanego a także żądać w pozwie odpowiedniej kwoty pieniędzy tytułem alimentów.
W uzasadnieniu pozwu należy wskazać dlaczego żąda się takiej a nie innej kwoty tytułem alimentów.
Powodem jest dziecko - uprawniony do alimentów. Nie należy zapominać, że niepełnoletni nie może działać w postępowaniu cywilnym samodzielnie - reprezentuje go przedstawiciel ustawowy lub opiekun prawny.
Pozwanym jest zobowiązany do alimentacji.
Skoro kierownik zamierza wystąpić na rzecz jakiejś osoby o alimenty to powinien zapoznać się z odpowiednimi przepisami. Skoro zamierza wystąpić z pozwem o alimenty to powinien znać potrzeby dziecka, możliwości zarobkowe i majątkowe zobowiązanego a także żądać w pozwie odpowiedniej kwoty pieniędzy tytułem alimentów.
W uzasadnieniu pozwu należy wskazać dlaczego żąda się takiej a nie innej kwoty tytułem alimentów.
Powodem jest dziecko - uprawniony do alimentów. Nie należy zapominać, że niepełnoletni nie może działać w postępowaniu cywilnym samodzielnie - reprezentuje go przedstawiciel ustawowy lub opiekun prawny.
Pozwanym jest zobowiązany do alimentacji.
Oprócz pozew kierownika pcpr o alimenty - Wzory pism przeczytaj również:
SPRAWOZDANIE cz. A wiersze od 1 do 1.3
TW wierzycielka
CZY ROBIĆ TYTUŁ WYKONAWCZY
Zbiory
sprawozdanie fa
poratujecie?
wzór decyzji
wzór decyzji
Dodatek mieszakniowy
dot.zas. stałego
zwór decyzji na świadczenia specjalistyczne