praca asystenta - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 05 paź 2016, 9:34

a'propo przynoszenie podań itp - też przynosiłam jak mona traktując to jako pomoc.
a wczoraj na szkoleniu dowiedziałam się, że nie powinniśmy w tym ich wyręczać tylko aktywizować społecznie :)
agan

Napisano: 06 paź 2016, 14:20

Przed wejściem do rodziny rozmowa z PS, duży wywiad w rękę, 1 sze wejście w środowisko z PS, później w zależności od problematyki, rozmawiasz, robisz diagnozę, z czym problem, dlaczego, dajesz pani czy panu zadania do wykonania, z czasem kontrakt, wałkowanie aż do skutku ustaleń, w żadnym wypadku wyręczania, pokierowanie tak, wyręczanie nie! co wizytę w kartę rodziny ustalenia co zastano o czym była rozmowa, kontakt z wychowawca, psychologiem, kuratorem i z każdym z kim jest taka potrzeba, przyjemna, łatwa, fajna praca z ludźmi :) kasa marna ale to poza nawiasem :)
asistento

Napisano: 07 paź 2016, 21:39

Witam,czy ktoś wie ile ar może poświęcić na rozpisywanie dokumentów (oczywiście czas ten będzie odnotowany w karcie pracy ar)Pracuje na umowę zlecenie,150 godzin 7 rodzin i tylko 4 współpracują, pozostałe 3 poprostu czekają aż wyjdę :(
Agnieszka2114
Praktykant
Od: 11 wrz 2016, 21:57
Zajmuję się:

Napisano: 10 paź 2016, 11:26

To prawda większość rodzin tylko czeka, aż wyjdziemy, albo najlepiej zakończymy współpracę.
edit
Praktykant
Od: 09 lut 2015, 9:55
Zajmuję się:

Napisano: 24 lis 2016, 22:20

Witam mam pytanie jakie dokumenty wypelniacie? Bo jestem nowa zmienil mi sie kierownik i wczesniejsze uznal za zle :| mam teraz 12 a nie 4dokumenty.
asystent
Praktykant
Od: 24 lis 2016, 22:12
Zajmuję się: Asystent rodziny

Napisano: 24 lis 2016, 22:27

Witam mam pytanie jak nalezy uzupełnić indywidualne konsultacje wychowawcze? :roll: nie mam pohe co tam trzeba wpisać heeelp
asystent
Praktykant
Od: 24 lis 2016, 22:12
Zajmuję się: Asystent rodziny

Napisano: 03 gru 2016, 12:14

A co z karmieniem niemowlaków .Kto ma instruować położna czy my? Bo mnie się wydaje, że opieki fachowej nad noworodkiem uczy położna, a moja ps uważa, że ja mam chodzić karmić i sprawdzać.Co Wy na to?
mimi

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x