pracownicy ops-u proszę o pomoc - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 cze 2015, 10:27

powiedzcie mi prosze, czy jesli mój mąż pobiera zasiłek dla opiekuna który był wczesniej tam wyrównywany to ja mogę ubiegać sie o świadczenie pielęgnacyjne na nasze dziecko? czy trzeba wybrac albo to albo to, z góry dziekuje za odpowiedzi
zasiłek

Napisano: 19 cze 2015, 10:31

świadczenie pielęgnacyjne nie przysługuje jeżeli członek rodziny osoby sprawującej opiekę ma ustalone prawo do zasiłku dla opiekuna (art. 17 ust. 5 pkt 4 ustawy o świadczeniach rodzinnych)
Ewelinaa

Napisano: 19 cze 2015, 10:33

nie możesz
emma

Napisano: 19 cze 2015, 11:52

dziękuje wam ślicznie, oby docenili was wasi kierownicy :) podwyżki bez dwóch zdań sie należą :)
:))

Napisano: 19 cze 2015, 12:11

Jesli mąż zrezygnuje to ty możesz. Wybierzcie ten zasiłek który dla was jest korzystniejszy finansowo
as12

Napisano: 19 cze 2015, 14:03

zasiłek pisze:powiedzcie mi prosze, czy jesli mój mąż pobiera zasiłek dla opiekuna który był wczesniej tam wyrównywany to ja mogę ubiegać sie o świadczenie pielęgnacyjne na nasze dziecko? czy trzeba wybrac albo to albo to, z góry dziekuje za odpowiedzi
do sejmu trafił projekt, jeżeli będzie z tego ustawa wtedy będzie można brać dwa świadczenia w rodzinie ale nie wiadomo od kiedy i czy w ogóle zdążą, bo na jesień wybory
Kati@

Napisano: 19 cze 2015, 14:06

Kati@

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x