Pracownik socjalny - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 gru 2015, 3:00

Witam
Przejrzałam forum ale nie trafiłam na odpowiedni temat. Jeśli takowy jest to przepraszam i proszę o link. Oczywiście z góry dziękuję.
Piszę do Państwa być może z nietypową sprawą, mianowicie chciała bym a raczej chcieli byśmy z mężem poradzić się jak napisać pochwałę pracownika socjalnego. Rok temu znaleźliśmy się w ciężkiej sytuacji i byliśmy zmuszeni zwrócić się o pomoc do MOPS.Nie ukrywam, że była to dla nas ciężka próba ale nie o tym chciałam pisać. Każdy kto nagle znalazł się w takiej sytuacji wie, że trzeba przełamać wstyd oraz pogodzić się z wieloma innymi uczuciami. Chcieli byśmy, całą naszą rodziną wyrazić wdzięczność pracownikowi socjalnemu,który nam pomógł. Starał się wyszukać najbardziej dla nas odpowiednie formy pomocy,dwukrotnie przyszedł do nas z własnej inicjatywy, zbeształ nas jak było trzeba za nadmierną dumę, starał się pomagać a co najważniejsze nie wmawiał nam, że jesteśmy nieudacznikami skoro znaleźliśmy się w sytuacji kiedy zmuszeni jesteśmy skorzystać z pomocy MOPS. Nie był nachalny ani oceniający, po prostu starał się pomóc. Chcielibyśmy napisać oficjalną pochwałę do dyrektora MOPS i będziemy wdzięczni za podpowiedź jak to zrobić oraz paragrafy na których moglibyśmy się oprzeć. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Ins

Napisano: 20 gru 2015, 15:24

do pochwał nie trzeba podpierać sie paragrafami;wystarczy zwykły list pochwalny ( od serca ); większość z nas tak właśnie tak pracuje :) :) :) :) :)
ktosik

Napisano: 31 gru 2015, 11:43

Czytam i serce mi rośnie !!!!
Tak właśnie powinny wyglądać efekty naszej pracy :)
Cieszę się bardzo, że są ludzie, którzy doceniają trud naszej pracy i cieszę się jeszcze bardziej , że są ludzie, którzy potrafią pracować tak by ich praca niosła jak najwięcej dobrego :)
Świetny akcent na koniec roku :D
LadyGaga

Napisano: 31 gru 2015, 14:16

A nie lepiej pójść do niego z flaszka i osobiście podziękować?
:P
Ares30

Napisano: 04 sty 2016, 16:03

Wiele osób nam dziękuje, ale nie piszą do kierowników czy nie mówią im tego. Szybciej lecą na skargę niż z pochwałą. Ludzie uważają, że jesteś od tego żeby pomagać i dlatego nie chwalą tak z pompą. Jednak w swojej pacy spotkałam się z pochwałami i również pisemnymi do Urzędu Wojewódzkiego.
Proszę napisać list z pochwałą dla pracownika taki od siebie, to co wyżej napisane. Dla takich osób można pracować.
Ja+++

Napisano: 04 sty 2016, 16:42

Ins
Miło Ciebie poczytać. Jeśli jest tak jak piszesz to podobnie napisz do Kierownika tego OPS a jesli to mała mieścina to pochwał człowieka przed władzą - wójt/burmistrz.
Hera

Napisano: 04 sty 2016, 18:15

Jako pracownik socjalny czułabym się zażenowana gdybym dostała POCHWAŁĘ od podopiecznego. Jest to czynność, która przysługuje np. rodzicowi wobec dziecka, nauczycielowi wobec ucznia, szefowi wobec pracownika.
Jednak byłabym bardzo zadowolona gdybym dostała podziękowanie w formie pisemnej przekazane mojemu kierownikowi. W tym liście można wtedy wyszczególnić za co konkretnie dziękujesz pani XYZ, jakie pozytywne zmiany materialne i niematerialne wystąpiły w Twoim życiu w następstwie mojej pracy.
Zawsze warto pytać. Zrób co postanowiłaś.
wow

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x