Witam
Przejrzałam forum ale nie trafiłam na odpowiedni temat. Jeśli takowy jest to przepraszam i proszę o link. Oczywiście z góry dziękuję.
Piszę do Państwa być może z nietypową sprawą, mianowicie chciała bym a raczej chcieli byśmy z mężem poradzić się jak napisać pochwałę pracownika socjalnego. Rok temu znaleźliśmy się w ciężkiej sytuacji i byliśmy zmuszeni zwrócić się o pomoc do MOPS.Nie ukrywam, że była to dla nas ciężka próba ale nie o tym chciałam pisać. Każdy kto nagle znalazł się w takiej sytuacji wie, że trzeba przełamać wstyd oraz pogodzić się z wieloma innymi uczuciami. Chcieli byśmy, całą naszą rodziną wyrazić wdzięczność pracownikowi socjalnemu,który nam pomógł. Starał się wyszukać najbardziej dla nas odpowiednie formy pomocy,dwukrotnie przyszedł do nas z własnej inicjatywy, zbeształ nas jak było trzeba za nadmierną dumę, starał się pomagać a co najważniejsze nie wmawiał nam, że jesteśmy nieudacznikami skoro znaleźliśmy się w sytuacji kiedy zmuszeni jesteśmy skorzystać z pomocy MOPS. Nie był nachalny ani oceniający, po prostu starał się pomóc. Chcielibyśmy napisać oficjalną pochwałę do dyrektora MOPS i będziemy wdzięczni za podpowiedź jak to zrobić oraz paragrafy na których moglibyśmy się oprzeć. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam