PRACOWNIK SR CHCE ZŁOŻYĆ WNIOSEK - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 sty 2016, 10:46

WITAM was
jestem pracownikiem SR aktualnie nawet zastepujacym kolezanke z FA
w zwiazku z tym ze maz utracił zatrudnienie a ja zarabiam na tyle mało ze miescimy sie w kryterium chce złożyc wniosek o ZR
i pytanie gdzie i kto go ma rozpatrzyc ?
pracuje przy GOPS a szefowa jest kierownik GOPS
czy powinnam tu złozyc wniosek ? przekazac go szefowej czy komu ? nie mam pojecia
poza tym nikt inny poza mna nie zna sie na programie , ustawie i przyznanwaniu SR
Pracownik SR

Napisano: 12 sty 2016, 10:52

możesz technicznie sobie zrobić wszystko sama, nie możesz tylko podpisać sobie decyzji ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 12 sty 2016, 10:55

aha kumam
a kto bedzie ponosił odpowidziałnosc za moja decyzje ?
szefowa wyłacznie ?
bo wiesz jak ona moze nie zawierzyc temu co ja tu naprodukuje haha w mouch wyliczeniach bo sa jedna utraty i uzyski i wiem ze nie zaryzykuje aby to podpisac
to co wtedy ?
Pracownik SR

Napisano: 12 sty 2016, 10:57

INNA KOLEZANKA POWIEDZIAŁA ZE MOGA MOJ WNIOSEK WYSŁAC DO ROPS I ZEBY ONI ROZPATRZYLI czy to prawda ?
Pracownik SR

Napisano: 12 sty 2016, 11:05

zwolnij koleżankę

PS. sami rozpatrujecie, byleby ciebie nie było w metryce
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 sty 2016, 11:06

Nie ma podstaw do przekazania do innego organu, bo to następuje tylko w sytuacji wyłączenia organu (wniosek np wójta o becikowe)
Teoretycznie powinnaś być wyłączona ze swojej sprawy i powinien ją przeprowadzić inny pracownik lub twój przełożony. Ale nic nie szkodzi na przeszkodzie, żebyś wszystko zrobiła sama a w papierach/metryce widniał kto inny ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 12 sty 2016, 11:15

aha rozumiem
wiecie chce aby wszytsko było zrobione poprawnie na 100 % zeby co do mojej decyzji nie było zandych watpliwosci bo sadze ze kontrola taka teczke chciałaby sprawdzic hahaha
no napewno mnie tu by szefowa co miesiac kontrolowała ile tego w przelweach idzie

hahaha
Pracownik SR

Napisano: 12 sty 2016, 11:31

My raz wysyłaliśmy becika Burmistrza do SKO o ustalenie organu który będzie rozpatrywał jego sprawę
Gość

Napisano: 12 sty 2016, 11:42

bo burmistrza należy tam wysłać

KPA:
Art. 24. § 1. Pracownik organu administracji publicznej podlega wyłączeniu od udziału w postępowaniu w sprawie:
1) w której jest stroną albo pozostaje z jedną ze stron w takim stosunku prawnym, że wynik sprawy może mieć wpływ na jego prawa lub obowiązki;
2) swego małżonka oraz krewnych i powinowatych do drugiego stopnia;
3) osoby związanej z nim z tytułu przysposobienia, opieki lub kurateli;

Art. 25. § 1. Organ administracji publicznej podlega wyłączeniu od załatwienia sprawy dotyczącej interesów majątkowych:
1) jego kierownika lub osób pozostających z tym kierownikiem w stosunkach określonych w art. 24 § 1 pkt 2 i 3;
2) osoby zajmującej stanowisko kierownicze w organie bezpośrednio wyższego stopnia lub osób pozostających z nim w stosunkach określonych w art. 24 § 1 pkt 2 i 3.

Art. 26. § 1. W przypadku wyłączenia pracownika (art. 24) jego bezpośredni przełożony wyznacza innego pracownika do prowadzenia sprawy.

§ 2. W przypadku wyłączenia organu sprawę załatwia:

1) w okolicznościach przewidzianych w art. 25 § 1 pkt 1 - organ wyższego stopnia nad organem załatwiającym sprawę;

2) w okolicznościach przewidzianych w art. 25 § 1 pkt 2 - organ wyższego stopnia nad organem, w którym osoba wymieniona w tym przepisie zajmuje stanowisko kierownicze.

Organ wyższego stopnia może do załatwienia sprawy wyznaczyć inny podległy sobie organ. W razie gdy osobą wymienioną w art. 25 § 1 pkt 2 jest minister albo prezes samorządowego kolegium odwoławczego, organ właściwy do załatwienia sprawy wyznacza Prezes Rady Ministrów.

§ 3. Jeżeli wskutek wyłączenia pracowników organu administracji publicznej organ ten stał się niezdolny do załatwienia sprawy, stosuje się odpowiednio § 2.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x