prawo jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 03 cze 2014, 10:11

Witam,
W okresie świadczeniowym 2012/2013 skierowaliśmy wniosek do Starostwa o zatrzymanie prawa jazdy dłużnikowi, bo nie przyszedł na wywiad, starostwo odpisało nam ze ten dłużnik nie posiada prawa jazdy. Teraz w okresie swiadczeniowym 2013/2014 znowu dłuznik olał sprawe i nie zgłosił sie na wywiad, wniosek do prokuratury juz wysłałam ale co ze starostwem, czy najpierw powinnam napisac zapytanie do Starostwa czy ten dłużnik od naszego ostatniego wniosku zrobił prawko i jeżeli tak to wtedy wysłac wniosek o jego zatrzymanie?? Czy napisać do CEPIK-u o sprawdzenie czy ma prawko??
Joasiaa

Napisano: 03 cze 2014, 10:17

wniosek do starostwa- przez rok mógł zrobić prawko, ja nie wysyłam zapytań czy posiada tylko od razu wniosek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 03 cze 2014, 10:30

ja w momencie wszczęcia postępowania wysyłam zapytanie o prawo jazdy, a jak ma to po uprawomocnieniu się decyzji w sprawie uznania za uchylającego kieruję wniosek o zabranie
klawiatura
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 21 maja 2014, 11:02
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 10:41

Ja tak jak "mała mi" również wysyłam od razu wniosek o zatrzymanie. Po co pisać dwa razy do starostwa najpierw zapytanie potem o zatrzymanie.
daga_gopsik

Napisano: 03 cze 2014, 10:46

Dziękuję za odpowiedzi.
"klawiatura" a jaką podstawę prawną podajesz w tym zapytaniu o prawo jazdy do Starostwa? czy to zapytanie piszesz na wniosku o udostępnienie danych osobowych??
Joasiaa

Napisano: 03 cze 2014, 10:52

dokładnie tak - udostępnienie danych osobowych. Ze starostwa poproszono wszystkie ośrodki z naszego powiatu by wysyłać najpierw takie zapytania. Nie chce im się wszczynać postępowań bo muszą później wydawać decyzje w sprawie ich umorzenia. Z kontroli nie zarzucili nam takiego podejścia do sprawy.
klawiatura
Awatar użytkownika
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 11:00

brak podstaw prawnych do takiego wniosku.
Jak nie chce im się wszczynać postępowań to niech zmienią pracę.
Mi się nie chce robić wniosków (trzeba było im tak odpowiedzieć)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 11:21

Wiesz Elmer to było ustalone na zebraniu kierowników i ja w to nie wnikam. Jedni robią tak inni siak. To tak jak wnioski o udzielenie informacji o bezrobotnych wysyłane przez system SEPI - całym rokiem ośrodki wysyłały zapytania do PUP, a tak naprawdę to dopiero w tym roku roku nadano im moc prawną równoważną zaświadczeniu. Nikt nie krzyczał bo było łatwiej i wygodniej.
klawiatura
Awatar użytkownika
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 11:23

tylko, że to im jest łatwiej i wygodniej a wy działacie bezprawnie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 11:58

Czyli co powinnam teraz zrobić jak w tamtym okresie starostwo napisało ze dłuznik nie figuruje w ewidencji kierowców?? Wysłac teraz normalnie wniosek o zatrzymanie prawa jazdy dłużnikowi?
Joasiaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x