problem wniosek na nowego członka - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 wrz 2020, 8:30

Witam! Pani złożyła wniosek na nowego członka pozostałe dzieci, twierdzi, że ma kartę i jej dzieci, które teraz nie są na jej utrzymaniu kiedyś miały karty. Teraz składa wniosek na nowego członka rodziny, nie wprowadzałam jeszcze wniosku, czy należy się temu dziecku karta skoro pozostałym ważność się skończyła? tak w ogóle, to nie mogę poszukać tej rodziny w systemie? obawiam się, że jak wprowadzę wniosek i zatwierdzę, to nie powiąże z rodziną, pomóżcie proszę :?
wioli
Starszy referent
Od: 08 lip 2018, 18:29
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 14 wrz 2020, 9:18

Art. 6
4. W przypadku gdy rodzicowi posiadającemu Kartę urodziło się dziecko lub rodzic ten przyjął dziecko w ramach rodziny zastępczej lub rodzinnego domu dziecka, dziecko to nabywa prawo do posiadania Karty mimo utraty tego uprawnienia przez pozostałe dzieci z danej rodziny wielodzietnej.
ResiKDR
Stażysta
Od: 11 sie 2020, 13:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 wrz 2020, 9:22

ok. ale jak sprawdzić czy rodzina rzeczywiście jest w systemie, bo obawiam się, co w przypadku gdy wnioskodawca nie zostanie powiązany z rodziną?
wioli
Starszy referent

Napisano: 14 wrz 2020, 9:24

ja bym wyszukała wniosku rodziny w wnioskach zakończonych lub we wszystkich wnioskach w obsłudze. powinien wyskoczyć wniosek tej rodziny i trzeba sprawdzić o co wnioskowali i dla kogo.

w innym razie podczas wprowadzania tego nowego wniosku przy wprowadzeniu peselu wnioskodawcy powinno Ci go automatycznie wyszukać
ResiKDR
Stażysta
Od: 11 sie 2020, 13:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 wrz 2020, 9:55

ok. dzięki i pozdrawiam!
wioli
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem