problem z upartym ośrodkiem - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 06 maja 2014, 11:48

witam. Mój problem jest następujący, dłużnik z innego województwa złożył podanie o umorzenie należności do nas jako oww, my napisaliśmy wniosek o przeprowadzenie karty informacyjnej do właściwego ośrodka, oni odpisali że w sprawie ustalenia sytuacji dochodowej oni tylko jako owd nie mogą być stroną w postępowaniu i my mamy się domagać niezbędnych dokumentów we własnym zakresie. Napisałam więc kolejny wniosek tym razem bezpośrednio do pracowników socjalnych, dzwoniłam do ośrodka no i niespodzianka-wniosek jest u radcy i nie wiadomo czy na jego podstawie przeprowadzą wywiad-raczej nie.
co mam z tym fantem zrobić? pisać bezpośrednio do dłużnika?
wiki12

Napisano: 06 maja 2014, 11:58

ale wywiad środowiskowy muszą przeprowadzić i wtedy muszą mieć potwierdzenie dochodów
ania77

Napisano: 06 maja 2014, 12:11

Ale możesz dłużnika wezwać do dostarczenia niezbędnych dokumentów aby ustalić jego sytuację dochodową rodzinną (wraz z wezwaniem wyślij mu oświadczenie pod rygorem odpowiedzialności niech Ci oświadczy skład swojej rodziny czy pracuje -jeżeli tak to niech dołączy potwierdzenie wysokości swoich dochodów, jakie ponosi comiesięczne koszty itd.).
~Magda~

Napisano: 06 maja 2014, 13:31

wywiadu środowiskowego to nie mają podstaw do przeprowadzenia.
Rozeznanie sytuacji muszą zrobić - jak dobrze pamiętam 52 kpa
de Charette

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x