Problem z wizualizacją - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 13 cze 2022, 11:24

Czy ktoś miał może taki przypadek? Rodzina złożyła o karty dużej rodziny w 2016 r. (rodzice + 3 dzieci). Rok temu ojciec dzieci ponownie się ożenił i złożył wniosek o KDR z obecną nową żoną w sąsiedniej gminie. Karta została unieważniona i wydana druga ze względu chociażby na zmianę miejsca zamieszkania. Teraz chciałby mieć możliwość wizualizacji kart dzieci na swoim telefonie ale nie mogę dodać jego do wizualizacji kart tych dzieci, gdyż otrzymuję komunikat że podana osoba nie jest z tej samej rodziny. Pomóżcie mi co mam zrobić w takiej sytuacji proszę.
MajTa
Stażysta
Od: 12 paź 2021, 15:03
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW

Napisano: 13 cze 2022, 12:05

rodziny nie zostały ze sobą "połączone" i teraz jedyne wyjście to unieważnienie kart (np. konieczność przyznania nowej karty) i zrobienie wniosku tej rodziny jeszcze raz - tym razem należy wybrać odpowiednią rodzinę. taka odpowiedź otrzymałam swego czasu z help deska :)
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 13 cze 2022, 12:26

rikli pisze:rodziny nie zostały ze sobą "połączone" i teraz jedyne wyjście to unieważnienie kart (np. konieczność przyznania nowej karty) i zrobienie wniosku tej rodziny jeszcze raz - tym razem należy wybrać odpowiednią rodzinę. taka odpowiedź otrzymałam swego czasu z help deska :)
Kombinuję na wszystkie strony i właśnie nie wychodzi nic z tego, a ojciec tych dzieci nie chce unieważniać swojej karty ale widać inaczej się nie da... Czy dobrze rozumiem, że musiałby teraz on udać się do swojej gminy i złożyć ponownie wniosek czy jak to wygląda od strony technicznej?
MajTa
Stażysta

Napisano: 13 cze 2022, 12:33

Ja też miałam akurat sytuację z jednym z rodziców, który po prostu chciał to mieć zrobione i dopiero po wielu prośbach i błaganiach zgodził się na unieważnienie swojej Karty i chyba Karty jednego z dzieci...
W sumie od której strony będzie to unieważnienie ma mniejsze znaczenie - po prostu któraś rodzina musi mieć unieważnione wszystkie Karty i przyznane "od nowa" z wybraniem tej poprawnej opcji "połączenia rodziny" w systemie.
Rozumiem, że u Ciebie pozostały te dzieci, których Kart nie da się wizualizować, a Pan jest w innej gminie i to tam nie powiązali rodzin? Wredną opcją byłoby napisanie do tej drugiej gminy, że muszą to zrobić, bo nie można zaktualizować wizualizacji... niestety ten system właśnie taki jest :roll:
Odpowiedź help desk to dosłownie:
Prosimy upewnić się, że podczas wprowadzania drugiego wniosku została wybrana rodzina podczas "wyboru rodziny". Jeśli nie - wówczas należy unieważnić kartę ojca i zawnioskować jeszcze raz wybierając rodzinę.
:roll:
rikli
Referent

Napisano: 13 cze 2022, 12:44

Dokładnie tak to się zadziało jak napisałaś, a teraz Pan przychodzi tu do mnie i oczekuje zmian kiedy to nie nasza gmina nie powiązała rodzin przyznając karty. Same problemy z tym KDR :(
Czyli jedynym wyjściem z tej sytuacji jest unieważnienie kart dzieci i ojca i wydanie drugich? żeby znowu matka potem się nie uruchomiła :lol:
MajTa
Stażysta

Napisano: 13 cze 2022, 13:28

No właśnie, kto które Karty ma na ręku... czy jakiegoś pisma z informacją by nie trzeba napisać :/ zależy kto był wnioskodawcą za tym pierwszym razem. I najlepiej wizualizację wrzucić i matce i ojcu? Trzeba się z każdej strony zastanowić :shock:
rikli
Referent

Napisano: 13 cze 2022, 13:42

Tu właśnie jest mega problem, gdyż rodzina jest konfliktowa, rodzice skłóceni. Matka nie chce użyczać kart dzieci ojcu, kiedy ten je zabiera na widzenia do siebie. Ciężko będzie wybrnąć z tej sytuacji.
Ale i tak dziękuję Ci bardzo za pomoc, bo trochę mi rozjaśniło sprawę to co napisałaś :)
MajTa
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x