problemowe sprawy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 sty 2014, 11:56

Co powinnam zrobić jeśli trwa sprawa w sądzie o dopłatę dla spółdzielni do centralnego ogrzewania, rodzina założyła własne c.o. i nie płaci to czy jest to zaległość wobec zarządcy? Czy po 2 miesiącach jeśli zarządca poinformuje mnie tych zaległościach mam wstrzymać wypłatę dodatku?
I kolejna sprawa: umowa najmu do marca b.r. , na jaki czas mam wydać decyzję jeśli rodzina złoży wniosek w bieżącym miesiącu?
~ja:)

Napisano: 09 sty 2014, 12:56

1) Tak

2) Najlepiej proponować złożenie nowego we właściwym czasie (to na ogół korzystne dla wnioskodawcy), lecz jeśli nie da się, to można przyznawać, ale tylko na część okresu ustawowego przypadającą PO okresie obecnego dodatku - takie zdaje się były wyroki.
~jh

Napisano: 09 sty 2014, 13:01

Dzięki:)
A co do drugiej sprawy to dodatek miałby być pierwszy raz, więc decyzja na miesiąc luty i marzec?
~ja:)

Napisano: 09 sty 2014, 14:57

Wyjaśniam i prostuję poprzednie: oczywiście dodatek na całe 6 miesięcy, jeśli wniosek w styczniu to od 1 lutego. Niech może doniosą we właściwym terminie przedłużenie umowy, w przeciwnym przypadku grozi wygaszenie umowy po upływie terminu najmu.
~jh

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem