program 500+ - znowu zarwane wakacje - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 28 sty 2016, 17:01

Tom. pisze:
Elmer pisze:Jedynie czerwiec
zgadzam się z przedmówca :D
Ja też się zgadzam, od lat biorę urlop w czerwcu i z reguły cały miesiąc od razu 8-) :D
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 19:36

SYGNITY pisze:Jeszcze decyzja nie zapadła. Dam znać.
Poniżej wrzucam komunikat z CAS gdzie jednak przesądzono z góry, że obsługa 500+ ma być w systemach dziedzinowych od ŚR :roll:
[...]Teraz 500+ (wszystkie informacje dotyczą projektu ustawy) !!!!
Świadczenie będzie realizowane poprzez syst dziedzinowy SR. Projekt ustawy mówi, że wójt może zlecić realizację świadczenia istniejącej jednostce, lub stworzyć nową jednostkę do realizacji tego zadania.
Sprawozdawczość będzie szła przez CAS (utworzony nowy obszar) co miesiąc, pierwsze sprawozdanie w maju, będzie chyba też oddzielny zbiór centralny.
Nowa wersja oprogramowania do SR uwzględniająca 500+ ma powstać do 1 kwietnia 2016.
Od 1 kwietnia ma działać już u Państwa w ośrodkach. My mamy dopilnować aby każdy miał na 1 kwietnia zaktualizowaną wersję.
Na rozpatrzenie wniosku będzie prawdopodobnie 3 miesiące (w pierwszym rzucie) [...]
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 28 sty 2016, 19:38

My pisaliśmy na meaila konsultacji pismo min. odnośnie okresu zasiłkowego następnego. Nie ma szans aby we wrześniu przyjmować na rodzinne i robić decyzje 500+ (ale w sumie kto powiedział że rodzinne za rok będą nadal obowiązywały?) Nasza propozycja była taka aby każdy rok miał decyzje od momenttu złożenia wniosku np. ja składam w styczniu i mam do grudnia ktoś inny składa w czerwcu i ma do maja następnego roku. To by rozłożyło w ciągu roku świadzcenia proporcjonalnie. Ale widać ze konsultacje były w mediach a nie rzeczywistości
PKK

Napisano: 28 sty 2016, 20:11

heiland pisze:
SYGNITY pisze:Jeszcze decyzja nie zapadła. Dam znać.
Poniżej wrzucam komunikat z CAS gdzie jednak przesądzono z góry, że obsługa 500+ ma być w systemach dziedzinowych od ŚR :roll:
[...]Teraz 500+ (wszystkie informacje dotyczą projektu ustawy) !!!!
Świadczenie będzie realizowane poprzez syst dziedzinowy SR. Projekt ustawy mówi, że wójt może zlecić realizację świadczenia istniejącej jednostce, lub stworzyć nową jednostkę do realizacji tego zadania.
Sprawozdawczość będzie szła przez CAS (utworzony nowy obszar) co miesiąc, pierwsze sprawozdanie w maju, będzie chyba też oddzielny zbiór centralny.
Nowa wersja oprogramowania do SR uwzględniająca 500+ ma powstać do 1 kwietnia 2016.
Od 1 kwietnia ma działać już u Państwa w ośrodkach. My mamy dopilnować aby każdy miał na 1 kwietnia zaktualizowaną wersję.
Na rozpatrzenie wniosku będzie prawdopodobnie 3 miesiące (w pierwszym rzucie) [...]
Z czego to jest cytat? Ktoś się pod tym podpisał?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 28 sty 2016, 20:15

SYGNITY pisze:Z czego to jest cytat? Ktoś się pod tym podpisał?
Pochodzi z CAS, wiem jest pisany w co najmniej formie "luźnej". Nie wiem czy to nie jest złamaniem jakiś przepisów gdzie upubliczniłbym całość wiadomości wraz z danymi nadawcy.

P.S. Panie Tomaszu nadgodziny?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 28 sty 2016, 20:24

heiland pisze:
SYGNITY pisze:Z czego to jest cytat? Ktoś się pod tym podpisał?
Pochodzi z CAS, wiem jest pisany w co najmniej formie "luźnej". Nie wiem czy to nie jest złamaniem jakiś przepisów gdzie upubliczniłbym całość wiadomości wraz z danymi nadawcy.

P.S. Panie Tomaszu nadgodziny?
Nie pytam konkretnie o osobę autora ale czy to jest firmowane przez MRPIPS?
Bo powiem szczerze że forma i treść tego jest niezwykła.
Nadgodziny? Od początkuroku to norma u nas.
Pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 28 sty 2016, 20:27

SYGNITY pisze:Nie pytam konkretnie o osobę autora ale czy to jest firmowane przez MRPIPS?
Bo powiem szczerze że forma i treść tego jest niezwykła.
Nadgodziny? Od początkuroku to norma u nas.
Pozdrawiam
Dokładniej wypełzło z UW :D
No to również pozdrawiam i uciekam grać w WOTa 8-)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Strona 6 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem