muszę zmienić decyzję z zasiłku okresowego od lutego ale program narzuca mi wysokość zasiłku stałego ( ma taki druga osoba w rodzinie) za miesiąc grudzień choć w styczniu już była inna kwota .Robię cos nie tak? Wywiad jest w porządku.
w miesiącu styczniu rodzinie, w której jest przyznany zasiłek stały , przyznano zasiłek okresowy. Ponieważ w styczniu uległ zmianie dochód rodziny , ponownie przeliczyłam zasiłek okresowy - i wszystko było ok. W decyzji zmieniającej program uwzględnił wypłacony zasiłek stały za miesiąc grudzień i naliczył nowa kwotę do wypłaty w miesiącu lutym. Ponieważ od lutego , w związku ze zmianą dochodu rodziny musiałam zmienić wysokość wypłacanego zasiłku stałego, ponownie zmienił mi się dochód rodziny. Przeprowadzając wywiad w lutym ustaliłam, że od marca znowu będzie inna kwota zasiłku okresowego do wypłaty, ale program do wywiadu lutowego i marcowego ciągle dolicza mi wysokość zasiłku stałego wypłaconego w grudniu. Nie widzi zasiłku wypłaconego za luty.
Jest taki parametr "Czy wliczać stały do okresowego" - trzeba zobaczyć jak on jest ustawiony. Można też wyłączyć go w ogóle i w wywiadzie wprowadzić odpowiednią kwotę jako dochód, wtedy jest lepsza kontrolna nad tym co wliczamy do dochodu. No i ostatnia uwaga, że Pomost niczego nie narzuca, tylko podpowiada wysokość zasiłku, którą można zmienić.
ok. A czy to może być związane np. ze zbiorami centralnymi? Wiem,ze to może głupia podpowiedź.A czy ten parametr można ustawić tylko z ramienia administratora? Cały czas zastanawiam sie dlaczego program podpowiada wyskośc zasiłku stałego za grudzień jak w styczniu i lutym juz była inna kwota zapłacona.