Projekt RPO WO 2-letni
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Projekt RPO WO 2-letni
mam pytanie, kiedy płacicie staże za 12.2016 r.? Pod koniec grudnia czy w styczniu? Bo w sumie myślę tak sobie, że można by jak 13-tkę zaksięgować w koszty grudnia a wypłacić w styczniu. ale nie wiem, czy dobrze myślę.
Re: Projekt RPO WO 2-letni
A mogę mieć gumi pytanie z innej beczki, ale o projekt? Czy jeśli jesteśmy partnerami musimy mieć politykę rachunkowości oddzielnie do tego? Czy wystarczy zarządzenie do tej ogólnej ops? Gdzieś słyszałam że polityka powinna być jedna, ale sama nie wiem
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja mam ogólnie politykę rachunkowości OPS i do projektów unijnych drugą (przerobioną pod projekt z ogólnej) i tyle. nie mam do każdego projektu osobnej.
U nas realizowany był tylko POKL z projektów unijnych, i do tego mamy jakąś starą politykę, i zastanawiam się czy robić zarządzenie do tej z POKL, że stosuje się do innych projektów finansowanych ze środków unijnych tylko z odpowiednim kodem czy też dopisać do ogólnej. Muszę jeszcze poszperać tylko na to jak zwykle niestety brakuje czasu
Polityka powinna być jedna, z uwzględnieniem projektów. Plan kont tak należy dostosować aby z analityki wynikał rodzaj finansowania np. 401-1 działalność podstawowa, 401-2 projekt "nazwa" itd. Ja tak zrobię
Oprócz Projekt RPO WO 2-letni - Księgowość przeczytaj również:
nagroda jubileuszowa
wynagr. kierownika i księgowej
komputer z KDR
Progman rozrachunki
Nowy rozdział 85230
forma rzeczowa 500+
podatek od świadczeń z zfśs dla prac.na mcierzyńskim
ratunku- 13-stka a chorobowe
ponownie dwr
plan na 500+ i ŚR
zwrot ŚR i 500+ przez potrącenie