Projekt RPO WO 2-letni

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Projekt RPO WO 2-letni

Post autor: gumi »

mam pytanie, kiedy płacicie staże za 12.2016 r.? Pod koniec grudnia czy w styczniu? Bo w sumie myślę tak sobie, że można by jak 13-tkę zaksięgować w koszty grudnia a wypłacić w styczniu. ale nie wiem, czy dobrze myślę.
nowa 89

Re: Projekt RPO WO 2-letni

Post autor: nowa 89 »

A mogę mieć gumi pytanie z innej beczki, ale o projekt? Czy jeśli jesteśmy partnerami musimy mieć politykę rachunkowości oddzielnie do tego? Czy wystarczy zarządzenie do tej ogólnej ops? Gdzieś słyszałam że polityka powinna być jedna, ale sama nie wiem
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: gumi »

ja mam ogólnie politykę rachunkowości OPS i do projektów unijnych drugą (przerobioną pod projekt z ogólnej) i tyle. nie mam do każdego projektu osobnej.
nowa 89

U nas realizowany był tylko POKL z projektów unijnych, i do tego mamy jakąś starą politykę, i zastanawiam się czy robić zarządzenie do tej z POKL, że stosuje się do innych projektów finansowanych ze środków unijnych tylko z odpowiednim kodem czy też dopisać do ogólnej. Muszę jeszcze poszperać tylko na to jak zwykle niestety brakuje czasu
Ol.

Post autor: Ol. »

Polityka powinna być jedna, z uwzględnieniem projektów. Plan kont tak należy dostosować aby z analityki wynikał rodzaj finansowania np. 401-1 działalność podstawowa, 401-2 projekt "nazwa" itd. Ja tak zrobię
nowa 89

A konto 137 jest wydatkowe, tak?
ODPOWIEDZ