Kati...m@m ma niestety racje..RZAD chcewydymac WO...widac to wyraznie.Ja mam niepelnosprawne dziecko i tez czekam z niecierpliwoscia co NAM szukuja te ludziska bez serca..Najgorsze w tym jest podejscie MOPS..bezduszni ludzie w 99%....
Twoje osobiste zdanie dotyczące ustawy jest błędne, wiec w takim razie sama powinnas skorzystac z porady prawnika, żeby nie wprowadzać innych w błąd. W twoim zdaniu jako nieomylnym brakuje jakiejkolwiek podstawy. Wyssane jest z palca z korzyścią dla władzy, która w ten sposób chce nas całkowicie wyrzucić z ustawy o swiadczeniach rodzinnych, a przede wszystkim z samego świadczenia pielegnacyjnego. Przywrócenie nam swiadczenia pielegnacyjnego wiązałoby sie ze zrównaniem naszych praw z prawami opiekunów dzieci, a to oznaczało by wydatkowanie duzo większych kosztów z budzetu. I dlatego na siłe chce nas uszczęsliwić zasiłkiem, który do tego w każdej chwili będzie można odebrac.
I przy takiej argumentacji uwazasz , ze zasługujesz na lepszą opinię. W swoim zyciu już sie przekonałam, że najbardziej nie mozna ufac takim osobom, jakiej rolę odgrywałaś, słodziutkim, starających się przypodobac wszystkim. Ideałowi bez skazy, bo to zazwyczaj bywa ich gra potrzebna do osiągania zamierzonego celu.
A z jakiej to przyczyny stawiasz w ten sposób sprawę? Tobie by się tak uśmiechało byc wyrolowaną przez władzę i jeszcze do tego, zeby inni dopingowali tę władze do robienia szwindli i dalszego oszukiwania cię. Dziewczyno przemawia przez ciebie najzwyklejsza podłość. Poparcie dla jej niecnych działań.
m&m - nie musisz czytać moich komentarzy a ja od tej chwili ignoruję Twoje na ,,do widzenia\'\' mały cytat:
,,Nie będę dłużej z tobą konwersować, ponieważ egzystujesz w brodziku intelektualnym który koliduje z moimi imperatywami, a poza tym i tak nie rozumiesz idei koncepcji założeń, więc dochodzę do konkluzji, że twoje idiospektryzmy z moją charyzmą są emfatyczne.
no to już są 2 podłe na tym forum - ja i Ty, Twoje biadolenie na tym forum nie zmieni projektu ustawy, nie pomogą tu też opinie pracowników ops, ty tu po prostu wylewasz swoje żale, każdy kto ma inne zdanie niż Ty jest be, nawet przychylna środowisku ON Kati,
ja - wiem, że dla Ciebie i innych jest to bardzo ważne, też wiem, że to co ja myślę i piszę może się nie podobać, bardzo bym chciała się mylić, ale podchodzę do sprawy bardziej obiektywnie i nie chcę po prostu pisać głupot aby się przypodobać, ale to wcale nie świadczy tak jak pisze m&m, że stałam się innym człowiekiem, dlatego ta rada o prawniku /w komentarzu do Kun/ jest z troski a nie złośliwości, albo poprosić jakieś przychylnego posła aby pomógł Wam w trudnych sprawach prawnych i urzędowych, bo logika nie ma nic wspólnego z ustawami i prawem.
\"Przywrócenie nam swiadczenia pielegnacyjnego wiązałoby sie ze zrównaniem naszych praw z prawami opiekunów dzieci, a to oznaczało by wydatkowanie duzo większych kosztów z budzetu. I dlatego na siłe chce nas uszczęsliwić zasiłkiem, który do tego w każdej chwili będzie można odebrac.\"
NIE! świadczenie jest wyższe od lipca, a wam przywracają to co mieliście wcześniej czyli 520 + składki. To są wasze nabyte prawa. Nie nazwa się tu liczy, tylko efekt końcowy na waszych kontach. Do tej kasy straciliście prawo, a ŚP po nowelizacji to coś zupełnie innego, bo to pomoc dla opiekunów dzieci. DZIECI. A trybunał się na temat \'różnicowania opiekunów\' nie wypowiadał, tylko na temat tego, że zabrali wam niesłusznie 520 + składki. I dostaniecie z powrotem 520 + składki, na okres jaki zgodnie z wygasłymi decyzjami się wam należało. To jest de facto przywrócenie praw nabytych. Tylko wam chodzi o tą brakującą stówkę prawda? I o te 2 stówki dodatku. Prawda?
\"Wyssane jest z palca z korzyścią dla władzy, która w ten sposób chce nas całkowicie wyrzucić z ustawy o swiadczeniach rodzinnych\"
Słuchaj m&m - zacznij się leczyć psychiatrycznie, poczujesz ulgę. To jest normalnie paranoja - kliniczny przypadek. Rodzinnego się poradź najpierw. I ja się tu nie nabijam, ja współczuję.
Ty wszędzie widzisz spiski i knowania \'władzy\', tam gdzie ich nie ma - nawet brak dowodów na spisek traktujesz jako spisek, urzędnicy Ci tłumaczą, że wasze zarzuty są wyssane z palucha a Ty WIESZ, że oni się mylą. TY WIESZ, Że wszyscy są przeciwko Tobie. To smutne.