pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić. Poza OPS-ami w Polsce jest 13 jednostek w których robią 500+ i tam są też duże zwolnienia (od 20 do ponad 60 osób)
a czekam bo jak zostanie podpisana ustawa wtedy dostaniemy wypowiedzenia. Bo jak nasza szefowa twierdzi bez podpisanej ustawy nie może likwidować stanowiska pracy
Jeżeli chodzi o odprawy, to jeżeli w procedowanej ustawie nie ma zapisu o obowiązkowych odprawach dla zwalnianych pracowników, to obowiązują przepisy kodeksu pracy - odprawy wypłaca zakład pracy, który zatrudnia co najmniej 20 pracowników.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Było drugie czytanie w sejmie, argumenty te same, opozycja złożyła poprawki, więc projekt ponownie skierowany do komisji w drugim czytaniu - co ciekawe odbędzie się ona jeszcze dzisiaj o 20.30. Po tym zasadniczo można głosować, więc temat w sejmie zamknie się zapewne na tym posiedzeniu sejmu.
Co do Twojego postu heiland, osobiście od wrzesnia już nie pracuje w tej branży, ale myślę że wielu użytkowników tego forum jest realnie zainteresowanych informacjami na ten temat, czemu on zresztą służy.
O naborach i przeniesieniu części pracowników do ZUS wg Sochy nie ma mowy, z racji tego, że będzie to ogarniać kilkadziesiąt osób w jednym - dwóch ośrodkach (tak jak teraz jest podobno z 300+, które obrabia Białystok).
To tyle, nie wiem czy jeszcze informować, ale być może coś napiszę, bo i tak będę śledził obrady.
Chcę to zobaczyć, Piła się pier***li miesiąc żeby udostępnić dane o składkach zdrowotnych, lata składkowe czasem zajmują 2 miesiące, a ktoś z centrali pitoli, że 500+ im ogarnie jedna jednostka xDDDDDDD Ja tylko czekam aż się zaczną weryfikacje, bo przy DS widać przypadki naprzemiennej/braku opieki gdzie każdy z rodziców pełny hajs dostał
odwołali posiedzenie komisji o 20.30., odbędzie się ona jutro o 10.30
Myślisz, że będzie jakakolwiek weryfikacja, kiedy?
A swoją drogą p. Socha powiedziała, że oni robią tylko weryfikację PESEL. Z tego co wiem nie mają dostępu do SIO
Widziałem jak bon ogarnęli u siebie, CBB uzupełnione a pism, "bo nam siem zempsuło i nie widać" trochę jednak było. Rodzinne ogarną? Z ledwością ogarniają terminowo ustalanie/przeliczanie emerytury, co powinni z palcem w 4 literach zrobić, mają szkolenia do interpretacji WŁASNYCH aktów wewnętrznych, a Ty sugerujesz, że rozgryzą ten koszmarek nazywany ustawa o świadczeniach rodzinnych?