Projektowanie i wdrażanie systemu informatycznego. Co nam sz
- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
Projektowanie i wdrażanie systemu informatycznego. Co nam sz
Cześć!dostalismy do oceny taki oto projekt systemu informatycznego dzięki któremu ON i podmioty działajace na ich rzecz będą mogły aplikować o środki PFRON będące w gestii jednostek samorządowych.
Chodzi o to aby ON mogła złożyć wniosek i rozliczyć się online....
Co o tym sądzicie? Dotyczy to nas wszystkich....
Chodzi o to aby ON mogła złożyć wniosek i rozliczyć się online....
Co o tym sądzicie? Dotyczy to nas wszystkich....
- Załączniki
-
Profil wnioskodawcy.pdf
- (722.94 KiB) Pobrany 29 razy
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Projektowanie i wdrażanie systemu informatycznego. Co na
ja dopiero pracę zacząłem
i do nas jeszcze nic nie doszło, ale jak coś takiego chcą utworzyć to spoko, jak mówili o systemie informatycznym to myślałem, że on nam ułatwi pracę, tzn będzie to coś jak program TYLDA, utworzy nam bazę danych wnioskodawców, pomoże przy sprawozdaniach i takie tam a tu póki co, ma to ułatwić składanie wniosków droga elektroniczną, ciekawe ile z ON ma podpis elektroniczny, jak zobaczę to będziemy oceniać jak to działa

- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
A masz jakieś uwagi co do tego projektu? Mi jest ciężko ocenić bo ludzie mają ogromne problemy z wypełnieniem wniosku i zazwyczaj wspólnie rozwiązujemy te problemy. W takiej sytuacji to chyba pół pracy spędzimy na pisaniu pism o uzupełnienie 
No i rozliczenie online... Fakt, ze boimy sie tego co nowe ale póki co trudno to sobie nawet wyobrazić

No i rozliczenie online... Fakt, ze boimy sie tego co nowe ale póki co trudno to sobie nawet wyobrazić

- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
tam coś piszą, że nieuzupełnionego wniosku system nie puści dalej, więc może nie będzie problemu z tym, że wniosek nie kompletny, chyba że załączników nie będzie
ja uwag nie mam, bo ciężko mnie sobie wyobrazić jak to będzie działało, jak będziemy mieć to w rękach, jakiś okres na testowanie powinien być i wtedy nasze sugestie
będzie ciężko na początku
ja uwag nie mam, bo ciężko mnie sobie wyobrazić jak to będzie działało, jak będziemy mieć to w rękach, jakiś okres na testowanie powinien być i wtedy nasze sugestie
będzie ciężko na początku

- wolfnash
- Referent
- Kontakt:
Jestem ciekawa czy w związku z tym będą jedne formularze wniosków na cała Polskę. Bo pewnie to dotyczyć będzie nie tylko zadań ustawowych ale także Asa 
Na szkoleniu jak o tym wspomnieli wiele osób z innych PCPR-ów mówiło o tym, ze ich sprzęt kom. tego nie pociągnie
A M. Poręba wspominała aby w każdym pokoju obsługującym środki PFRON było stanowisko komputerowe dostępne dla wnioskodawców aby mogli sobie taki wniosek wypełnić... 

Na szkoleniu jak o tym wspomnieli wiele osób z innych PCPR-ów mówiło o tym, ze ich sprzęt kom. tego nie pociągnie

- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
ale sprzęty pracowników są słabe i nie pociągną tematu? czy sprzęty wnioskodawców? jak pracowników, to najwyższa pora aby z obsługi wymieniać sprzęt
i nie wyobrażam sobie w pokoju kompa dla wnioskodawców, aby siedzieli i wypełniali u mnie wnioski 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
a pytanie co z uwierzytelnieniem dokumentów?? U nas rada powiatu nie dopuszcza elektronicznych faktur a skan faktury nie jest żadnym dowodem, jak opieczętować oryginał faktury wypłacono ze środków pfron???
Pierwsze niech pokażą zmiany w rozporządzeniu a wtedy możemy rozmawiać o programie;) Koszt przesłania upomnienia to 11,60 zł. Chyba,że samo przesłanie upomnienia wystarczy w programie elektronicznym, ale jaki będzie dowód odebrania upomnienia jak na poczcie polskiej, "dwukrotnie awizowane upomnienie traktujemy jak list dostarczony"?
Pierwsze niech pokażą zmiany w rozporządzeniu a wtedy możemy rozmawiać o programie;) Koszt przesłania upomnienia to 11,60 zł. Chyba,że samo przesłanie upomnienia wystarczy w programie elektronicznym, ale jaki będzie dowód odebrania upomnienia jak na poczcie polskiej, "dwukrotnie awizowane upomnienie traktujemy jak list dostarczony"?
- wolfnash
- Referent
- Kontakt:
Myślę, ze będzie wiele wątpliwości. Ale także nie tak wielkie zainteresowanie jak przypuszczają... no chyba, że w duzych miastach. Co do FV to faktycznie może być problem. My wypłaty dajemy do księgowości w urzędzie miasta. Każdą kpie FV potwierdzamy za zgodność z oryginałem... zresztą tak jak inne kopie we wniosku...cpr3 pisze:a pytanie co z uwierzytelnieniem dokumentów?? U nas rada powiatu nie dopuszcza elektronicznych faktur a skan faktury nie jest żadnym dowodem, jak opieczętować oryginał faktury wypłacono ze środków pfron???

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czy ten projekt jest na stornie PFRON czy otrzymaliście informację
e-mailem?
e-mailem?
- wolfnash
- Referent
- Kontakt:
Dostaliśmy zaproszenie do współpracy z prośbą o podanie osoby do kontaktu. U nas to poszło do urzędu miasta i stamtąd dotarło do nas. Teraz są organizowane szkolenia w Warszawie więc nie ma czego żałować chyba, ze mieszka się nieopodal. Dla nas to 10h pociągiem w jedna stronę na spotkanie które trwa niepełne 3h 

Oprócz Projektowanie i wdrażanie systemu informatycznego. Co nam sz - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
karencja w zadaniach dofinansowanych ze śr. PFRON
sprawdzenie organizatiora i ośrodka
Turnus czas trwania, gdzie szukac
umowa o dof. ze śr. PFRON usług t.j.m lub tl.-przew.
dofinansowaniwanie do sprzętu rehabilitacyjnego
podział środków PFRON uchwała z 18 lipca
Przelew turnus po terminie 7 dni
Faktura po dacie orzeczenia ale przedmiot odebrany przed
środki PFRON i decyzje administracyjne
Uwaga ! Nowy podział środków PFRON na ten rok !!!
Bariery architektoniczne - platforma - jak rozliczyć
Dofinansowanie aparatów słuchowych po śmierci wnioskodawcy
dofinansowanie do stelaża regulowanego elektrycznego do łóżk
wymiana okien
PCPR w Gostyniu a wiele wysłanych wiadomości
winda w bloku