moze masz decyzję odm na SZO w przypadku gdy: syn do 30.06.2013 r. pobierał ŚP na matkę, od 01.07.2013-31.08.2013 r był zatrudniony, od 19.09.2013 r. jest ubezpieczony dobrowolnie na krusie
skoro jest ubezpieczony w KRUS to podlega obowiązkowemu ubezpieczeniu, więc odmowa i tyle.
jak? po prostu opisujesz wydarzenia, ze w dniu takim i takim został złożony wniosek z kompletem dokumentów. w dniu takim i takim był wywiad przeprowadzony. a później przechodzisz do art i opisujesz. i tyle.
Gotowca nie da się wrzucić, bo każdą sprawę trzeba traktować indywidualnie i opisywać szczegółowo.
ja piszę szczegółowo, i SKO nie czepia się. Wszystkie decyzje utrzymało mi w mocy.
tylko ze syn, kt ubiega sie o SZO jest ubezpieczony na wniosek (dobrowolnie) ma 0,75 ha przeliczeniowe, w wywiadzie jest napisane ze prowadzi gospodarstwo rolne oraz ze sie opiekuje matka i jestem zamotana bo juz sama nie wiem czy przyznac czy dac odmowe
Każdy kto ma na siebie jakął częsc gospodarstwa podlega ubezpieczeniu w krus z mocy prawa gdyz u nich nie ma działów. nie wazne czy ma 100 ha czy tyle co brudku za paznokciem- jesli ma cokolwiek na siebie to podlega ustawowo ubezpieczeniu i to go dyskwalifikuje.