Prośba do ops w Ostródzie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 16 sty 2014, 13:34

w województwie warmińsko-mazurskim mogli uchylić uchwałę o programie osłonowym, gdyż nie zgadzają się by te uchwały musiały być publikowane w dziennikch urzędowych
a zatem powinny mieć zapisy- wchodzi w życie z dniem podjęcia

bo pozostałe dwie mają byc publikowane w dziennikach
~kulka

Napisano: 17 sty 2014, 13:05

Też tak uważam jak kulka.
~wwz

Napisano: 17 sty 2014, 21:04

Uchwały zostały opublikowane w Dzienniku Warmińsko - Mazurskim w piątek 17 stycznia, z mocą od 1 stycznia. Są na stronie MOPS Ostróda.
http://mops.ostroda.pl/
~jw

Napisano: 20 sty 2014, 12:24

Czyli jednak wszystko z nimi OK?
~anka

Napisano: 20 sty 2014, 12:33

Program osłonowy - nie widzę. Może odrzucony bo nie jest wymagane opublikowanie go w Dzienniku. Ale program dobrze napisany i wiele Ośrodków wzorowało się na tym przykładzie.:)
~wwz

Napisano: 20 sty 2014, 12:40

Ale numer z tym programem osłonowym. Jedne województwa go publikują w Dz. Urz. a inne odrzucają!
~ewa

Napisano: 20 sty 2014, 14:07

przeczytałam powyższe uchwały i wg. mnie nie zgadam się z podstawa prawną dot. posiłków. W podstawie jest podany art. 96 ust. 2 i 4 ustawy o pomocy społecznej z którego wynika, iż Rada Gminy ustala zasady zwrotu wydatków wymienionych w ust. 2 , w którym nie ma mowy o posiłkach, ponadto z treści uchwały nie wynika, iż są to zasady zwrotu , a zapis brzmi \"odstępuje się od żądania zwrotu\" gdzie tu zasady ? Ponadto zasady zwrotu powinny się odnosić od 100 % kryterium , a nie od 150 % - tak bynajmniej wynika z ustawy o pomocy społecznej. W mojej ocenie jest to swobodne naciąganie zapisów prawa.
~ewa

Napisano: 21 sty 2014, 9:21

ile ośrodków podejmuje w/w uchwały?
~ewa

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x