Pani wynajmuje mieszkanie w Spółdzielni Mieszkaniowej od prywatnej osoby.
Otrzymałam wydatki rozpisane przez spółdzielnię i to je przyjmuje do wyliczeń dodatku? Czy jeszcze powinnam do tych wydatków doliczyć 1200 zł z tytułu opłaty osobie prywatnej za wynajem?
Prośba o weryfikację - wynajem mieszkania.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, stypendium.
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Prośba o weryfikację - wynajem mieszkania.
1200 zł + czynsz spółdzielni porównujesz do zasobów gminy ...bierzesz mniejszy wtedy i dodajesz opłaty za śmieci, wode, nieczystości...jeżeli w umowie jest zapis, że ponosi je najemcaAnna_Wo pisze: 18 maja 2022, 9:17 Pani wynajmuje mieszkanie w Spółdzielni Mieszkaniowej od prywatnej osoby.
Otrzymałam wydatki rozpisane przez spółdzielnię i to je przyjmuje do wyliczeń dodatku? Czy jeszcze powinnam do tych wydatków doliczyć 1200 zł z tytułu opłaty osobie prywatnej za wynajem?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, stypendium.
- Kontakt:
Zawsze się tu gubiłam. Dziękuje 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
a jeżeli będzie w umowie , że ponosi je zarządca??? co wtedy>??:-) pisze: 18 maja 2022, 9:221200 zł + czynsz spółdzielni porównujesz do zasobów gminy ...bierzesz mniejszy wtedy i dodajesz opłaty za śmieci, wode, nieczystości...jeżeli w umowie jest zapis, że ponosi je najemcaAnna_Wo pisze: 18 maja 2022, 9:17 Pani wynajmuje mieszkanie w Spółdzielni Mieszkaniowej od prywatnej osoby.
Oprócz Prośba o weryfikację - wynajem mieszkania. - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Świadczenie przedemerytalne
opłata skarbowa - zwolnienie podstawa
Dziecko w sosw
dm dla obcokrajowca
podpowiedzcie :)
podstawa prawna
Ulga na dzieci
Zgon
świadczenie rodzicielskie uzupełniające z ZUS
wyliczenie dodatku SPÓŁDZIELNIA
dopłata do czynszu w ramach programu mieszkanie +
Działalność gospodarcza - zasady ogólne.
co z mocą wsteczną
Przyznanie DM ze względu na tytuł do lokalu
zarządca nie chce by kasa wpływała na jego konto
Deputat węglowy