Proszę o odpowiedź - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 06 kwie 2011, 11:42

Ale jeśli moge to mam jeszcze jedno pytanie - troche ogólnikowe. Jak w ogóle zacząc, jaka pokazać \"twarz\" ostrego wymagajacego wychowawcę czy może łagodnego. Jak było u Was. Przed czym przestegacie na \" dzień dobry\".
~Mariola

Napisano: 06 kwie 2011, 11:55

konsekwencja
~beta

Napisano: 06 kwie 2011, 12:02

Przedewszystkim musisz być szczera, dzieci bardzo szybko wyłapują kłamstwa, krętactwo, itp., bądź sobą, taką jaka jesteś na codzień, nie obiecuj niczego czego nie będziesz mogła spełnić, bądź konsekwentna i słuchaj co mówią, dzieci niekoniecznie oczekują porad, one chcą żeby ktoś ich wysłuchał,
życzę powodzenia i cierpliwości, praca bardzo ciężka ale jakże satysfakcjonująca
~aagosia

Napisano: 06 kwie 2011, 12:37

no i nie ma kumplostwa
~beta

Napisano: 06 kwie 2011, 12:47

ja życzę pokłądu cierpliwości i sił:)
~zosia

Napisano: 06 kwie 2011, 13:23

A ja życzę mądrej Kadry do współpracy. Nie pracujesz sama - Pracujesz razem z kilkoma wychowawcami (nie naraz a po kolei) Ucz się przede wszystkim tego co wypracowali twoi koledzy. Z wprowadzaniem zmian poczekaj i zawsze konsultuj z innymi wychowawcami. ucz się od innych.
~ale jaja

Napisano: 07 kwie 2011, 10:49

ale jaja -,,nowi,, w pracy już nie chcą uczyc się od nas,oni są tak zadufani w sobie...
~jolka

Napisano: 07 kwie 2011, 10:52

ja sie cieszę ze nie dalam sie starej kadrze!!klika z prl-u,wspólne kawki,gadanie na młodych,spotkania po pracy z dyr.ciesze sie że pracuje u nas dużo młodych,świeżych wychowawców
~zosia

Napisano: 07 kwie 2011, 11:09

Jak przychodzi nowa osoba to widzi że wszystko jest nie tak i chce zmieniać - Robi się wtedy tak że na każdym dyżurze jest tak jak postanowi kolejny wychowawca. Dla dzieci oznacza to zmiany co 8 godzin. Najpierw wejdź młody pracowniku w to co jest, obserwuj rozważaj a potem proponuj zmiany.
~ale jaja

Napisano: 07 kwie 2011, 11:13

A tam gdzie ja będę pracować to nowa placówka i wszyscy będą tzw. nowi
~Mariola

Strona 2 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x