proszę o odpowiedz w sprawie zaświadczen o bezskutecznosci - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 19 sie 2015, 10:42

witam
zastępuje kolezanke w FA dopiero niecały miesiac a juz pierwsze kłopoty

wydałam 14 decyzji na FA z czego 80% było do konkretnego komornika wsyłsłane

otrzymałam telefon z kancelarii, z pytaniem czemu wydałam dla tych osob decyzje skoro zaswiadczenie o bezskutecznosci egzekcuji bedzie niewazne

;; tu mnie zatkało myslałam ze termin waznosci to miesiac od wydania zaswiadczenia
a ja miałam zaswiadczenie o bezskutecznosci wydane miedzy 21-31 lipca a wnioski u mnie 3-7 sierpnia

Pani tłumaczy mi dalej ze ok od zaswiadczenia do złozenia wniosku nie upłyneł wymagany termin ale ze decyzja wydana jest od 1 pazdziernika i ze wtedy zaswiadczenie nie ma juz waznosci i decyzja jest zła

co robic?>
nowa w fa

Napisano: 19 sie 2015, 10:52

czy ktos jest mi w stanie wytłumaczyc czy zasiwadczenie z lipca o bezskutecznosci egzekucji jest dobre - ważne czy nie ?do decyzji wydanej w sierpniu na okres zasiłkowy 2015/2016 tj. do pazdziernika
nowa w fa

Napisano: 19 sie 2015, 11:13

to wytłumacz Pani z kancelarii że my na nowy okres przyjmujemy już wnioski a skoro przyjmujemy to możemy również wydawać decyzje
wcześniej też tak były wydawane
może jej chodzi że ma być zmiana ustawy o FA ale ona jest jeszcze nie ogłoszona z tego co się orientuje - może się mylę
asiak

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x