no a jaka to zmiana sytuacji jak okoliczności zaistniały jeszcze przed wydaniem decyzji?
art. 32 stosujemy tylko i wyłącznie jak zmiana wystąpi po ustaleniu uprawnień
Tom, a co w przypadku kiedy naliczyłam, juz nienaleznie pobrane świadczenia róznicą która winna być pani wypłacona, a tym co pobrała za ten okres od 01.11.2024 do 31.01.2025. I chodzi mi o sam dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego. Nie przypisałam go do zwrotu bo go nie pobrała wiadomo. Ale jeżeli ustaliłam, że od listopada ma zł za zł i teraz w lutym już ją dostanie w tym rozpoczęcie roku szkolnego w miniratce to co z okresem od 01.11.2024 do 31.01.2025??? czy tez za ten okres teraz w lutym powinna mieć wypłacone wyrównanie rozpoczęcia roku szkolnego w miniratce za ten okres???czy po prostu od lutego płacę złotówke i koniec tematu.
Oki dzieki za pomoc:)Tom. pisze: ↑13 lut 2025, 12:20przy złotówkach nie masz podziału na konkretnie świadczenia, plan wypłat jaki widzisz w systemie jest tylko "poglądowy", za poprzednie miesiące robisz NP w wysokości różnicy między sumą świadczeń należnych zł/zł a kwotą wypłaconą a na bieżącą płacisz po prostu należną kwotę wyliczoną ze złotówki (podział na poszczególne świadczenia w planie wypłat jest totalnie nieistotny, to tylko technikalia)