prosze o pomoc - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 01 paź 2008, 16:14

Mam 17 lat. W pazdzierniku urodze dziecko. Ojciec diecka nie interesował sie mna przez cala ciaze. Teraz jego matka chce odebrac mio dziecko. Słyszałam ze moge ustanowic opiekunem prawnym dziecka moja matkę.
Posze o pomoc co mam zrobic w tej sytuacji, jak napisac taki wniosek o ustanowienie opiekuna prawnego i co dalej mam robic. Bede wdzieczna
~mloda matka

Napisano: 02 paź 2008, 1:20

kurde, ja jak byłam w ciąży to leżałam plackiem w szpitalu bo mi sie ujście szyjki otwierało .dodam że dobijałam trzydziestki.

nikt ci nie odbierze dziecka. to nie taka prosta sprawa. pytanie brzmi czy podołasz tak wczesnemu macierzyństwu. czy podołają twoi rodzice . czy ma ci kto pomóc.

dasz radę. Bóg nie powiedział , że życie będzie proste.
szczęśliwego rozwiązania Ci życzę.

~z piekła rodem

Napisano: 17 paź 2008, 14:08

Wniosek o usrtanowienie opiekuna pr. wysyła kierownik USC gdy będziesz wystawiała metryczkę dla dziecka. Idż tam z mamą i oni wtedy wezmą twoją mamę. Potem Sąd wezwie twoja mamę do odbioru zaśw. że jest opiekunem Twojego dziecka do czasu twojej pełnoletności (lub dłużej). Niczym się nie martw, odebranie dziecka to nie takie proste!!!
~Kajlunia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem