proszę o pomoc - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 maja 2011, 14:42

Proszę was o pomoc bo w OPS-ie w mojej miejscowości jakoś nikt nie do końca jest wstanie mi wytłumaczyć co powinniśmy zrobić.
Starszy pan (około 80 lat) jest opiekunem prawnym ubezwłasnowolnionej córki (lat około 40) z upośledzeniem umysłowym. Na razie sobie radzi z opieką ale jak długo jeszcze będzie się dobrze trzymał nie wiadomo. Chcemy mu pomóc poprzez umieszczenie dziewczyny w jakimś ośrodku opiekuńczym. Nie jest on wstanie pokrywać sam należności więc zwróciliśmy się o pomoc do OPS-u i tu się zrobił problem bo kto inny robi wywiad ( i ta panią można zastać) a kto inny zajmuje się DPS-ami ( a tej osoby to jeszcze nie widziałem mimo kilku wizyt).
Proszę was o odpowiedź jak to najlepiej załatwić, co będzie potrzebne, jakie dokumenty załatwiać, czy potrzebne jakieś postanowienie sądu. Proszę o pilną odpowiedź i z góry dziękuję.
~111

Napisano: 12 maja 2011, 15:24

składać wniosek o umieszczenie w DPS i cała procedura ruszy. Napewno potrzebne dokumenty dotyczące zdrowia cówki, dochody rodziny, będzie przeprowadzony wywiad i na wywiadzie wszystkiego się dowiesz
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 12 maja 2011, 15:32

niech Pan napisze wniosek o umieszczenie córki w DPS-ie i złoży o OPS.. machina ruszy
postanowienie sadu ze on jest opiekunem do skserowania, na stronach Centum pomocy rodzidzie powinny byc drukie do umieszcenia sciagnąc i wypełnić , lekarza musi podpisac i wskazac do jakiego typu domu mozna pzryjąc....

wiesz ja bym sie zastanowiła czy oboje nei umiescić... on juz ma swoje lata i za rok czy 2 bedzie tego wymagał.. a tak posliby oboje do jednego i byliby razem..... sa w DPS-ach rodzeństwa i małżeństwa a nawet rodzice z dziecmi
~beata

Napisano: 12 maja 2011, 19:56

OPIEKUN PRAWNY MIUSI UZYSKAĆ ZGODĘ SĄDU NA UMIESZCZENIE CÓRKI W DPS.
~mikka

Napisano: 13 maja 2011, 13:40

no w tym wypadku chyba nie bedzie problemu
~beata

Napisano: 13 maja 2011, 22:56

Równolegle możesz złożyć wniosek w opsie o umieszczenie ojca w dps jak będzie odmowny to możesz się odwołać do SKO
~mikka

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x