Uprzejmie prosze o pomoc co powinnam zrobić krok po kroku. Wczoraj poszła wypłata dodatku mieszkaniowego a pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja, że zostały zatajone dane. Pani dzień po wypłacie czyli dzisiaj zgłosiła się do mnie, że podczas podawania informacji o tym że miała świadczenie rehabilitacyjne nie podała informacji że otrzymała również wynagrodzenie od byłego pracodawcy. Po ponownym przeliczeniu (wczesniej było przyznanie) teraz się już okazała odmowa (dodatek mniejszy niż 2% emertytury). Dodatek w całosci zostal przekazany do zarządcy. Jak powinnam teraz postąpić?? Pomocy.
Wiem, że się go wstrzymuje a tak naprawdę ona już go nie dostanie bo przecież wychodzi jej odmowa. Wiem, że jest obowiązana do zwrotu w podwójnej wysokości tzn. rozumiem że ona ma mi to zwrócić a nie ten zarządca (w części którą otrzymał)?
Ktoś pomoże co pokolei powinnam wykonać aby doprowadzić to do końca? Zawiadomienie o wszczęciu postępowania? Czy o wznowieniu postepowania w tej sytuacji? Decyzja została wydana w dniu 31.05.2016r. czyli jest jeszcze w obiegu.