Ktoś może mi wyliczyć czy nie przekraczamy dochodu: alimenty 750, rodzinne 77, pomoc znajomych 750, praca dorywcza 160 - to miesiecznie. Oplaty wynajem 1tys oplaty do spoldzielni wg pisma 468. Gospodarstwo domowe to ja i syn
40 m2 to norma, mozna ja przekroczyć o 30% czyli mieszkanie moze być 52 m2. Pytałm - JAKA BYŁA PRZYCZYNA ODMOWY? i dalej nie wiem co napisano w decyzji? ze odmowa z powodu przekroczenia dochodu? czy z innego powodu?
Pisze mniej więcej tak ze odmowa gdyż stwierdzilam ze mies z kanie opłacają znajomi opłacają w sensie takim 850 oni ją 750 alimentow zostaje mi na życie około 200 . Teraz rozmawiałam z panią de i powiedziala mi ze nie myślę logicznie;/ ze to jest logiczne jak to określiła ze pewnie płacą mu całość. Odmowa gdyż miałam 1130 na osobę. Prosze o wyliczenie czy bedzie przysługiwał nowy dodatek nowy miesiac nowy wniosek
Jagoda pisałaś na forum na innym wątku. Przekraczasz dochodami i dlatego masz decyzję odmowną to fakt i niestety ale musisz pogodzić się z sytuacją, że nie należy ci się dodatek mieszkaniowy.