proszę pomoże ktoś
proszę pomoże ktoś
witam. Mam taką sytuacje. pani pobiera u nas 500 + mąż wyjechał za granicę wysłaliśmy zapytanie do marszałka o koordynację. a teraz Pani przychodzi i pyta czy może sobie zrezygnować z 500 + bo chce zagranica złożyć dokumenty o zasiłek i chce od nas zaświadczenie że nie pobiera. a my nie mamy jeszcze odpowiedzi od marszałka. nie wiem za bardzo co mam z nią zrobić. 

Re: proszę pomoże ktoś
Jeśli rezygnuje, składa stosowne oświadczenie. Przesyłasz je do marszałka. Pani może tez złożyć oświadczenie/wysłać je bezpośrednio do Marszałka. Tak czy inaczej należy poczekać na odpowiedź i dopiero wtedy uchylasz decyzję (warto też zadzwonić i upewnić się na jakim etapie jest weryfikacja i podpytać kiedy w obecnej sytuacji można podziewać się odpowiedzi).
Zaświadczenia o niepobieraniu na chwilę obecną nie możesz wystawić, bo przecież Pani pobiera świadczenie.
Zaświadczenia o niepobieraniu na chwilę obecną nie możesz wystawić, bo przecież Pani pobiera świadczenie.
Re: proszę pomoże ktoś
W oświadczeniu tez może zawrzeć, że prosi o zawieszenie wypłaty świadczenia od miesiąca złożenia oświadczenia do czasu uzyskania odpowiedzi od Marszałka (tak, by nie było nienależnie wypłaconych świadczeń). Tzn. ja tak bym zrobiła.
Oprócz proszę pomoże ktoś - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Zmiany w dochodach
Przerwany urlop wychowawczy
urlop macierzyński,a rodzicielski?
nienależne
rozłożenie na raty spłaty 500 + i odmowa umorzenia
2 dec przyznające a 1 uchylająca???
UWAGA SPRAWOZDANIE PRZECZYTAJ
HELP - Bubel w decyzji
Terminy
Czy przysługuje 500 + matce samotnej ?
wniosek bez rozpatrzenia