przed 18 rż - Karta Dużej Rodziny

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 16 sty 2015, 0:55

anyamm pisze:Witam. A propo wydawania karty dzieciom przed ukończeniem 18 r. ż. mającym zaświadczenie o nauce w szkole średniej...wysłałam zapytanie do mpips i otrzymałam odpowiedź, że w takich przypadkach możemy wydawać kartę zgodnie z terminem wskazanym w zaświadczeniu a nie do ukończenia 18 r. ż.
Tez kiedys dostałem taką odpowiedz i wrzucałem jej skan na forum nei pamiętam w którym wątku, dotyczyło to jeszcze poprzedniego rozporządzenia, niestety moim zdaniem ich odpowiedz nie była zgodna z rozporządzeniem i teraz nie jest zgodna z ustawą... my wydajemy do 18 r.ż chyba że czas będzie na tyle krótki zę karta nie zdąży przyjść...
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2015, 8:40

ja wydaję do 18r.ż. i tyle. Jak rodzicowi bądź członkowi rodziny będzie zależało na przedłużeniu ważności karty, to sam sobie przyjdzie do nas. Po co na siłę uszczęśliwiać klientów? Robimy wg ustawy i tyle.
jaaaa

Napisano: 19 sty 2015, 10:18

Mam prośbę, gdyby komus sie chciało to przeslijcie proszę mi tę informację z MPiPS o możliwości przyznania karty dziecku przed ukończeniem 18 roku życia do czasu ukończenia nauki,
[email protected]
dziekuje
ciekawa87
Praktykant
Od: 11 wrz 2014, 10:17
Zajmuję się:

Napisano: 19 sty 2015, 10:40

ciekawa87 pisze:Mam prośbę, gdyby komus sie chciało to przeslijcie proszę mi tę informację z MPiPS o możliwości przyznania karty dziecku przed ukończeniem 18 roku życia do czasu ukończenia nauki,
[email protected]
dziekuje
Ustawa mówi jasno
2) dziecku w wieku do ukończenia 18. roku życia – do ukończenia 18. roku życia;
3) dziecku powyżej 18. roku życia – odpowiednio do dnia 30 września następującego po końcu roku szkolnego, w którym jest planowane ukończenie nauki w danej placówce, lub do końca roku akademickiego, w którym jest pla-nowane ukończenie nauki w danej placówce, zgodnie z zaświadczeniem lub oświadczeniem, o których mowa w art. 10 ust. 4 pkt 4, nie dłużej jednak niż do ukończenia 25. roku życia;

Więc odpowiedz MPiPS, ze można przyznawać według zaświadczenia jest nadinterpretacją ustawy...
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x