Przedłużenie karty nowy adres - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 sty 2026, 15:24

Proszę o pomoc,
wniosek złożyła osoba studiująca żeby przedłużyć termin karty (stara już wygasła). Pierwszy wniosek został złożony w innej gminie, aktualnie mieszka u nas. Jest możliwość przedłużenia terminu u nas jeśli pierwszy był w innej gminie?
wsda123
Praktykant
Od: 17 lip 2024, 8:50
Zajmuję się: CP/RODO/Dodatki rządowe

Napisano: 09 sty 2026, 9:51

wsda123 pisze:
08 sty 2026, 15:24
Proszę o pomoc,
wniosek złożyła osoba studiująca żeby przedłużyć termin karty (stara już wygasła). Pierwszy wniosek został złożony w innej gminie, aktualnie mieszka u nas. Jest możliwość przedłużenia terminu u nas jeśli pierwszy był w innej gminie?
Tak, jak najbardziej. Rzekłbym nawet nie możliwość a konieczność skoro mieszka u was.
Pozdrawiam
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Napisano: 09 sty 2026, 11:09

lukas19861 pisze:
09 sty 2026, 9:51
wsda123 pisze:
Proszę o pomoc,
Tak, jak najbardziej. Rzekłbym nawet nie możliwość a konieczność skoro mieszka u was.
Pozdrawiam
Dziękuję.

Tutaj pojawia się kolejne pytanie czy mogę wezwać o dostarczenie starej karty lub jakieś wyjaśnienia? Karta wygasła 2 lata temu, więc system zanonimizował dane. Na ten moment nie mam żadnego dowodu, że ta osoba kiedykolwiek była posiadaczem KDR skoro pierwszy wniosek był poza naszą gminą
wsda123
Praktykant
Od: 17 lip 2024, 8:50
Zajmuję się: CP/RODO/Dodatki rządowe

Napisano: 09 sty 2026, 12:11

wsda123 pisze:
09 sty 2026, 11:09
lukas19861 pisze:
09 sty 2026, 9:51
wsda123 pisze:
Proszę o pomoc,
Pozdrawiam
Dziękuję.

Tutaj pojawia się kolejne pytanie czy mogę wezwać o dostarczenie starej karty lub jakieś wyjaśnienia? Karta wygasła 2 lata temu, więc system zanonimizował dane. Na ten moment nie mam żadnego dowodu, że ta osoba kiedykolwiek była posiadaczem KDR skoro pierwszy wniosek był poza naszą gminą
Oczywiście. Ja wzywam do uzupełnienia braków formalnych, pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpoznania. Gdy osoba nie posiada już karty, wówczas oświadczenie o braku możliwości zwrotu karty i wskazanie przynajmniej jednego rodzica, by móc powiązać wniosek z rodziną w innej gminie i zweryfikować czy na dzień złożenia pierwotnego wniosku było co najmniej troje dzieci, spełniających warunki ustawy (nawet gdy doszło do anonimizacji kart, będziesz widzieć, że karty dzieci utraciły ważność).
Pozdrawiam
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x