Proszę o pomoc,
wniosek złożyła osoba studiująca żeby przedłużyć termin karty (stara już wygasła). Pierwszy wniosek został złożony w innej gminie, aktualnie mieszka u nas. Jest możliwość przedłużenia terminu u nas jeśli pierwszy był w innej gminie?
Tak, jak najbardziej. Rzekłbym nawet nie możliwość a konieczność skoro mieszka u was.
Dziękuję.lukas19861 pisze: ↑09 sty 2026, 9:51Tak, jak najbardziej. Rzekłbym nawet nie możliwość a konieczność skoro mieszka u was.
Pozdrawiam
Oczywiście. Ja wzywam do uzupełnienia braków formalnych, pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpoznania. Gdy osoba nie posiada już karty, wówczas oświadczenie o braku możliwości zwrotu karty i wskazanie przynajmniej jednego rodzica, by móc powiązać wniosek z rodziną w innej gminie i zweryfikować czy na dzień złożenia pierwotnego wniosku było co najmniej troje dzieci, spełniających warunki ustawy (nawet gdy doszło do anonimizacji kart, będziesz widzieć, że karty dzieci utraciły ważność).wsda123 pisze: ↑09 sty 2026, 11:09Dziękuję.lukas19861 pisze: ↑09 sty 2026, 9:51Tak, jak najbardziej. Rzekłbym nawet nie możliwość a konieczność skoro mieszka u was.
Pozdrawiam
Tutaj pojawia się kolejne pytanie czy mogę wezwać o dostarczenie starej karty lub jakieś wyjaśnienia? Karta wygasła 2 lata temu, więc system zanonimizował dane. Na ten moment nie mam żadnego dowodu, że ta osoba kiedykolwiek była posiadaczem KDR skoro pierwszy wniosek był poza naszą gminą