Przedłużenie kdr dla dziecka, które ukończyło już 18 lat było w rodzinie zastępczej u której nadal mieszka! - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 paź 2025, 10:14

Czy przysługuje się przedłużenie karty dziecku, które ukończyło 18 rok życia do tej pory przybywało w rodzinie zastępczej u której mieszka nadal.??Jak tak to kto ma być wnioskodawcą to dziecko???
AgiBagi
Stażysta
Od: 07 lip 2022, 13:03
Zajmuję się: Świadczeniami rodzinnymi

Napisano: 06 paź 2025, 13:14

Cześć,
nie miałam takiej sytuacji ale moje zdanie jest takie:
jeśli dziecko skończyło 18 r.ż., nadal się uczy i pozostaje w dotychczasowej rodzinie zastępczej to można przedłużyć termin ważności KDR na czas trwania nauki nie później niż do ukończenia 25 r.ż. Rodzic wypełnia wniosek i do tego załączniki ZKDR-02 - Oświadczenie o pozostawieniu w dotychczasowej rodzinie zastępczej lub dotychczasowym rodzinnym domu dziecka oraz ZKDR-01 - Oświadczenie o planowanym terminie ukończenia nauki w szkole lub szkole wyższej.

Pozdrawiam
kasiao
Referent
Od: 02 kwie 2019, 13:02
Zajmuję się: Profilaktyka, analizy

Napisano: 06 paź 2025, 14:20

kasiao pisze:
06 paź 2025, 13:14
Cześć,
nie miałam takiej sytuacji ale moje zdanie jest takie:
jeśli dziecko skończyło 18 r.ż., nadal się uczy i pozostaje w dotychczasowej rodzinie zastępczej to można przedłużyć termin ważności KDR na czas trwania nauki nie później niż do ukończenia 25 r.ż. Rodzic wypełnia wniosek i do tego załączniki ZKDR-02 - Oświadczenie o pozostawieniu w dotychczasowej rodzinie zastępczej lub dotychczasowym rodzinnym domu dziecka oraz ZKDR-01 - Oświadczenie o planowanym terminie ukończenia nauki w szkole lub szkole wyższej.

Pozdrawiam
Też tak właśnie uważam, Dzięki.
AgiBagi
Stażysta
Od: 07 lip 2022, 13:03
Zajmuję się: Świadczeniami rodzinnymi

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x