przedłuzenie terminu załatwienia sprawy-ZDO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 11 cze 2014, 8:16

pierwsze wnioski na ZDO przyjęłam 15-05, wywiady zrobione, czekałam na aktualizacje programu (SYGNITY), 05-06 wgrałam poprawkę, rozwaliło cała bazę, problem do tej pory jest nierozwiązany, sygnity chyba sobie robi jaja, ciągle kazą coś wysyłać (kopia bazy, jakieś dodatkowe pliki itd), ale i tak leżę z decyzjami. Tremin na wydanie pierwszych decyzji upływa mi 13-06. Czy mogę z tego powodu przedłuzyć termin załatwienia sprawy??? Czy muszę zrobić te decyzje ręcznie, np w Wordzie, a potem drugi raz dla siebie w programie, byle tylko sie wyrobić w terminie 30 dni???
dorota76

Napisano: 11 cze 2014, 8:32

widzę że nie ja jedna mam ten sam problem yyyyy
natalia1

Napisano: 11 cze 2014, 8:54

A ja bym przedłużał termin i nie mieszał sobie...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 11 cze 2014, 8:58

ja też mam uszkodzona baze danych 18 mamy wypłaty , decyzji nie mam termin mi minie 20 i będe robiła przedłużenie
aga2385
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2014, 9:02

więc ja cyba też przedłuze, a jeśli termin do wydania decyzji upływa mi 13-06, to przedłużenie mogę napisać dopiero 13-06(piątek) i wysłać w poniedziałek (16-06)???, jeszcze mam nadzieję, że do 13-06 naprawią to co sknocili i wydam te kilka decyzji najpilniejszych, bo wypłaty mam dopiero pod koniec miesiąca.
dorota76

Napisano: 11 cze 2014, 9:04

aga2385 pisze:ja też mam uszkodzona baze danych 18 mamy wypłaty , decyzji nie mam termin mi minie 20 i będe robiła przedłużenie
możesz mieć i termin 1szego miesiąca a to nie zmienia faktu że nie później niż ostatni dzień miesiąca masz robić wypłaty!
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 11 cze 2014, 9:14

heiland, o co Ci chodzi???, jak przedłuze termin w danej sprawie to nie robie dla tej osoby wypłaty i tyle!!!
dorota76

Napisano: 11 cze 2014, 9:46

dorota76 pisze:heiland, o co Ci chodzi???, jak przedłuze termin w danej sprawie to nie robie dla tej osoby wypłaty i tyle!!!
Chodzi mi o to że jak pisałaś że 18 masz wypłatę, ale to ustalone przez Ciebie. Czyli możesz puścić 30 czerwca nawet wypłatę.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 11 cze 2014, 10:02

dorota76 pisze:pierwsze wnioski na ZDO przyjęłam 15-05, wywiady zrobione, czekałam na aktualizacje programu (SYGNITY), 05-06 wgrałam poprawkę, rozwaliło cała bazę, problem do tej pory jest nierozwiązany, sygnity chyba sobie robi jaja, ciągle kazą coś wysyłać (kopia bazy, jakieś dodatkowe pliki itd), ale i tak leżę z decyzjami. Tremin na wydanie pierwszych decyzji upływa mi 13-06. Czy mogę z tego powodu przedłuzyć termin załatwienia sprawy??? Czy muszę zrobić te decyzje ręcznie, np w Wordzie, a potem drugi raz dla siebie w programie, byle tylko sie wyrobić w terminie 30 dni???
rozwalona baza to nie jest powód do przedłużenia sprawy .. zrób w wordzie a potem sobie wprowadzisz do systemu .. wiem, że to podwójna robota :(
aga2385 pisze:ja też mam uszkodzona baze danych 18 mamy wypłaty , decyzji nie mam termin mi minie 20 i będe robiła przedłużenie
ty masz wypłacić do końca miesiąca .. ja też co zdążę to wypłacę 18 a resztę na drugiej liście pod koniec miesiąca
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2014, 10:42

"rozwalona baza to nie jest powód do przedłużenia sprawy .. zrób w wordzie a potem sobie wprowadzisz do systemu .. wiem, że to podwójna robota "- ewalu-chyba żartujesz!!!! To głupiego robota-podwójna!!!
dorota76

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x