Przedłużenie ważnosci karty

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
sylmag
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW/DS/DM/DE/KDR/CP
Kontakt:

Przedłużenie ważnosci karty

Post autor: sylmag »

W 2019 roku 5 kart, rodzice i trójka niepełnoletnich.
Aktualne karty mają rodzice i najmłodsza pociecha. Dwójce upłynął termin ważności. Jednemu w 2020 drugiemu w 2021 roku. Teraz dorosła córa studentka składa na siebie elektronicznie. Domyśliłam się, ze chodzi o przedłużenie ważności, bo żadna z opcji nie była wybrana. A system krzyczy, że nie można przedłużyć, bo nigdy nie miała karty. Odnalazłam wniosek matki. A tam dane matki są, ojca są, najmłodszego syna, który ma kartę aktualną, są. Natomiast nie ma żadnych danych najstarszej dwójki.
Próbowałam zrobić wniosek przez dodanie nowego członka rodziny, a system krzyczy, że jej pesel jest w bazie, więc nie jest nowa. Gdy robię duplikat, kieruje mnie do składu rodziny, gdzie niestety córki nie ma. Okazuje się, że w spisie kart osoby, których karty utraciły ważność są wyixowane X. Brak jakichkolwiek danych. Jakby fakt, że od upłynięcia terminu poprzedniej minęło za dużo czasu?
Jak to ogarnąć?
Awatar użytkownika
ubu
Podinspektor
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Re: Przedłużenie ważnosci karty

Post autor: ubu »

to jest trudno coś w takim przypadku coś tu pisać, mogę polecić żeby w prywatnej wiadomości napisać mi swój nr tel. oddzwonię i spróbujemy to ogarnąć ;)
"To err is human, to forgive is divine"
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

mam taki sam przypadek, jakie jest rozwiązanie?
MAGDALENAS
Praktykant
Zajmuję się: ŚR, FA, 500+, KDR
Kontakt:

Post autor: MAGDALENAS »

ODPOWIEDZ