Ja wydałam u jednej osoby decyzję wygaszającą, ale patrząc na ilość decyzji w związku COVID-19 raczej zrobię jak większość i wygaszę decyzję w systemie(tylko żeby w systemie daty się zgadzały) - strona założy nowy wniosek z orzeczeniem
Ja wydałam u jednej osoby decyzję wygaszającą, ale patrząc na ilość decyzji w związku COVID-19 raczej zrobię jak większość i wygaszę decyzję w systemie(tylko żeby w systemie daty się zgadzały) - strona założy nowy wniosek z orzeczeniem
i od kiedy przyznajesz ZP/ŚP? od nastepnego miesiąc po ostatniej wypłącie?
Zasiłek pielęgnacyjny nie jest podzielny wiec wygaszam z ostatnim dniem danego miesiąca, tak też robię w systemie i na nowe orzeczenie przyznaję od pierwszego dnia kolejnego miesiąca.
Natomiast ŚP jest podzielne i w systemie wygaszam tak jak przy zasiłku pielęgnacyjnym czyli z ostatnim dniem danego miesiąca a na decyzji przyznaję świadczenie od następnego dnia po dniu wydania orzeczenia w dec. mam również informuję, że świadczenie za konkrety okres zostało wypłacone listą nr... w miesiącu ..... zgodnie z decyzja COVID-19. nr... z dnia ....
Ale czy to jest prawidłowy sposób, nie wiem wszystko robione jest na czuja, brak konkretnych wytycznych.