Przedmioty ortopedyczne
Przedmioty ortopedyczne
Mam pytanie dotyczące osoby, która w marcu zmieniła miejsce zamieszkania i nie może się już ubiegać o dofinansowanie do pieluchomajtek w naszym PCPR.
Wątpliwość mamy odnośnie wcześniejszych niezrealizowanych jeszcze faktur za okres od stycznia do marca; czy to my płacimy za ten okres czy PCPR właściwy dla obecnego miejsca zamieszkania?
Niebawem zaczniemy wypłacać dofinansowania i wydaje nam się, że nie powinniśmy realizować tego wniosku ale zupełnie inne zdanie ma PCPR, pod który obecnie należy osoba ubiegająca się o dofinansowanie.
Z góry bardzo Wam dziękuję za odpowiedź
Wątpliwość mamy odnośnie wcześniejszych niezrealizowanych jeszcze faktur za okres od stycznia do marca; czy to my płacimy za ten okres czy PCPR właściwy dla obecnego miejsca zamieszkania?
Niebawem zaczniemy wypłacać dofinansowania i wydaje nam się, że nie powinniśmy realizować tego wniosku ale zupełnie inne zdanie ma PCPR, pod który obecnie należy osoba ubiegająca się o dofinansowanie.
Z góry bardzo Wam dziękuję za odpowiedź
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Przedmioty ortopedyczne
a nie lepiej te sprawę obgadać ze swoim radcą prawym? jutro mogę zapytać naszego i dam Ci znać
mnie osobiście się wydaje, że wnioskodawca składa tam wniosek, gdzie obecnie jest jego miejsce zamieszkania
mnie osobiście się wydaje, że wnioskodawca składa tam wniosek, gdzie obecnie jest jego miejsce zamieszkania
Też tak myślę, będę Ci wdzięczny jeśli zasięgniesz informacji u radcy, ja mam dość utrudniony kontakt z naszym.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja bym odesłała i jednocześnie napisała informację czy korzystała u ciebie, a jeśli tak to za jaki okres korzystała u ciebie. Bo na pewno będą cię o to pytali
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
nasz radca prawny potwierdził to co Ci napisałem wyżej, czyli liczy się miejsce zamieszkania aktualne na dzień złożenia i rozpatrzenia wniosku, a to, że na fakturach jest adres z Twojego powiatu to nie ma znaczenia
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Sytuacja wydaje się być oczywista jednak PCPR, pod który teraz należy ta kobieta stoi przy swoim, że za czas kiedy mieszkała w rejonie naszego działania nie wypłaci dofinansowania.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
nie rozumiem czemu niektórzy pracownicy idą w zaparte, choć nie mają racji :/ ta osoba złożyła już do Ciebie wniosek z tymi fakturami za styczeń - luty?marcinpcpr pisze:Dziękuję bardzo za odpowiedź. Sytuacja wydaje się być oczywista jednak PCPR, pod który teraz należy ta kobieta stoi przy swoim, że za czas kiedy mieszkała w rejonie naszego działania nie wypłaci dofinansowania.
No tak, wniosek za styczeń i luty złożyła u nas i kiedy przedwczoraj przyszła złożyć na kolejny miesiąc wyszło, że przeprowadzili się jakiś czas temu do sąsiedniego powiatu. Wniosku nie przyjąłem a faktury za styczeń i luty zwróciłem, wniosek unieważniłem. Jakieś wątpliwości jednak ciągle mam...
No tak, wniosek za styczeń i luty złożyła u nas i kiedy przedwczoraj przyszła złożyć na kolejny miesiąc wyszło, że przeprowadzili się jakiś czas temu do sąsiedniego powiatu. Wniosku nie przyjąłem a faktury za styczeń i luty zwróciłem, wniosek unieważniłem. Jakieś wątpliwości jednak ciągle mam...
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
nie pisałeś wcześniej że złożyła u was wcześniej wniosek za 2 miesiące;
dla świętego spokoju, trzeba było za tamte dwa miesiące zrealizować u Siebie, wtedy była mieszkanką Twojego powiatu i odpowiednio złożyła wniosek, nie jej wina, że nie było kasy; no a za marzec to już inny powiat
dla świętego spokoju, trzeba było za tamte dwa miesiące zrealizować u Siebie, wtedy była mieszkanką Twojego powiatu i odpowiednio złożyła wniosek, nie jej wina, że nie było kasy; no a za marzec to już inny powiat
Oprócz Przedmioty ortopedyczne - Stare tematy przeczytaj również:
Dodatek w module II
thermomix z pfron?
CZY PŁACIMY?
CZY PŁACIMY?
WRPR III
Wnioski Moduł I Aktywny samorząd
AS - sprzęt elektroniczny
Przedłużony pobyt w rodzinie zastępczej a przerwa w nauce
AS I obszar D
Dot. miejsca zamieszkania AS II
sprawozdanie PFRON