przedpłata za szkolenie

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
ija

przedpłata za szkolenie

Post autor: ija »

jak wykazać w sprawozdaniu rb 28 S przedpłatę za szkolenie we wrzesniu, faktura na pewno wpłynie w październiku?
zapłata była 201/130 wiec saldo na 201 wynika ze zobowiązań (strona Ma) i tej przedpłaty ( strona Wn)
zasadniczy123

Re: przedpłata za szkolenie

Post autor: zasadniczy123 »

ija pisze:jak wykazać w sprawozdaniu rb 28 S przedpłatę za szkolenie we wrzesniu, faktura na pewno wpłynie w październiku?
zapłata była 201/130 wiec saldo na 201 wynika ze zobowiązań (strona Ma) i tej przedpłaty ( strona Wn)
jako wykonany wydatek zgodnie z treścią karty zgłoszeniowej w paragrafie 4700 ;)
ija

chodzi mi konkretnie o konto 201 saldo WN jak wykazac w sprawozdaniu Rb 28 S
TWoj

Post autor: TWoj »

...a pewna jesteś, że takie saldo oznacza zobowiązanie??? :lol: :roll: :lol: :roll:
misiaa23a

Post autor: misiaa23a »

jak już to będzie twoja nalezność a nie zobowiązanie
Woro

Post autor: Woro »

nadpłatę czyli należność na 201 wykazywałam Rb-N w wierszu N.5.1 przedsiębiorstwa niefinansowe, ale i tak musiałam się tłumaczyć dla skarbnika z czego to saldo wynika
ija

saldo Wn na koncie 201 oznacza należnosć tylko jak tłumaczyć taką należność skoro nikt nam niczego nie zwróci, za to musi przeprowadzic szkolenie
misiaa23a

Post autor: misiaa23a »

że szkolenie odbędzie się w październiku a żeby się odbyło należało zapłacić f-rę proforma
ODPOWIEDZ