Zmiana programu w funduszu alimentacyjnym całkowicie nas przytłoczyła dlatego ubłagaliśmy kierownika o zostaniu przy starym programie, z zasiłkami to nie przeszło;/
ja pracuje na sygnity i póki co nie zamierzam nic zmieniać ...
a decyzja o zmianie wynikała z czego ? oszczędność czy coś z programem Wam nie gra ?
bo po co sobie robić pod górkę jak program był ok
ja to nie wyobrażam sobie wklepywać wszystkie decyzje z 2 lata by mi zeszło pewnie jak jestem sama
a sprawozdania ? przecież listy wypłat trzeba porobić od początku roku, a Fa jak macie wszystkie wpłaty dłużników
U nas przejście na Amazis było kilka lat temu, tuż przez rozpoczęciem nowego okresu zasiłkowego. Było tak: stary okres wprowadzano do końca okresu do starego programu, a nowe wnioski już do nowego. Zasiłki pielęgnacyjne trzeba było wprowadzić przed największym szałem, żeby na nowy okres już wszystkie wypłaty szły z jednego programu. Przez chwilę trzeba było pracować na dwóch programach.
Porządny producent programu zrobi wam migrację bazy danych (zapewne odpłatnie). Osobiście uważam, że praca w nowym programie tylko na nowych danych (np. od nowego okresu zasiłkowego) to porażka. Wielokrotnie trzeba będzie przecież sięgać do jakichś danych wstecz, informacje, sprawozdania, zestawienia itp. Bez archiwalnych danych w programie będziecie skazani na częste wertowanie teczek i archiwum, szczególnie na początku. Już widzę jak robicie na nowym programie (bez starych danych) sprawozdanie końcowe za rok 2015 Karteczka, ołóweczek i lecimy wszystkie teczki po kolei.
A w obecnym programie co się szefostwu nie podoba? Kolorystyka okienek czy czcionka za mała?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę." Kodeks Hammurabiego