W ustawie jest, że przekazuje wniosek czy kopię wniosku? No chyba wniosek, więc przekazujemy oryginały a kopie zostawiamy u siebie.Dzień dobry otrzymałam przez empatię scany dokumentów wniosek wraz z decyzją do dalszej realizacji za miesiąc wrzesień 2021 r. z uwagi, na zmianę miejsca zamieszkania wierzyciela. Uważam, że powinnam otrzymać oryginały jednak tamten ośrodek jest innego zdania. Pani dyrektor twierdzi że mogą być scany a oryginały u nich zostają. Proszę o pomoc jak powinno być i jak jest u Państwa. Ja stoję na stanowisku, że powinnam dostać oryginały dokumentów. Dziękuję za pomoc
Też jestem zdania, że powinniśmy przekazywać oryginały, tym bardziej, że jak otrzymamy dokumenty to jesteśmy zobowiązania do ustalenia czy świadczenia nadal przysługują, jak nie wydajemy decyzję uchylająca od której wierzycielka ma prawo się odwołać i wtedy oryginały przesyłamy do SKO.Alalala pisze: ↑09 wrz 2021, 8:47W ustawie jest, że przekazuje wniosek czy kopię wniosku? No chyba wniosek, więc przekazujemy oryginały a kopie zostawiamy u siebie.Dzień dobry otrzymałam przez empatię scany dokumentów wniosek wraz z decyzją do dalszej realizacji za miesiąc wrzesień 2021 r. z uwagi, na zmianę miejsca zamieszkania wierzyciela. Uważam, że powinnam otrzymać oryginały jednak tamten ośrodek jest innego zdania. Pani dyrektor twierdzi że mogą być scany a oryginały u nich zostają. Proszę o pomoc jak powinno być i jak jest u Państwa. Ja stoję na stanowisku, że powinnam dostać oryginały dokumentów. Dziękuję za pomoc