przekształcenie rodziny niezawodowej w zawodową - Stare tematy

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 28 wrz 2012, 18:13

Zgodnie z art .234 ust w okresie 3 lat od wejścia w życie ustawy , czyli do dnia 1 stycznia 2015r., uprawniona rodzina zastępcza może złożyć wniosek do starosty o zawarcie umowy o pełnienie funkcji rodziny zastępczej zawodowej lub prowadzenie rodzinnego domu dziecka .
Złożenie przez uprawnioną rodzinę zastępczą takiego wniosku rodzi po stronie starosty obowiązek niezwłocznego zawarcia umowy , z uwzględnieniem warunków określonych ustawą o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej .
Umów tych nie zawiera się w ramach limitu rodzin zastępczych zawodowych, określonych w 3 - letnim powiatowym programie dotyczącym rozwoju pieczy zastępczej . Zgodnie z art. 56 ustawy limit dotyczy jedynie umów ,o których mowa w art. 54 ust. 1 i 2 , tj umów zawieranych z rodzinami niezawodowymi w związku z przekształceniem ich w rodziny zastępcze zawodowe.

Mam nadzieję że kochani pójdziecie do szkółki i zaczniecie pracę od początku , czemu ta wasza niewiedza ma służyć ?

NIEWIEDZA I ZAZDROŚĆ POWODUJE NIENAWIŚĆ , PRACA W TYM ZAWODZIE TO POWOŁANIE !

PRZESTAŃCIE WALCZYĆ WSPÓŁPRACUJCIE PROSZĘ.
~..

Napisano: 28 wrz 2012, 19:40

Art.234 dotyczy rodzin,ktore w chwili wejscia ustawy juz byly zawodowe.Problem dotyczy rodzin,ktore funcjonuja od dawna jako niezawodowe ( niespokrewnione) a spelniaja warunki i chca sie przeksztalcic w zawodowe.
Wg. art.54,1 maja byc przeksztalcone obligo..ale w ramach limitu.
I co z tym zrobic?
~Jutka

Napisano: 30 wrz 2012, 12:36

do tego (tej) mądrego- Przyjmij, że to tylko Twoja (choć przyznam \"zręczna\") interpretacja a nie akt prawny. Art 234 dotyczy cyt \"Zawodowe niespokrewnione z dzieckiem wielodzietne rodziny zastępcze działające na podstawie przepisów dotychczasowych(..)\" A o to nie pytają powyżej.

A zatem to do ciebie (przez \"małe c) cyt.
\"Mam nadzieję że kochani pójdziecie do szkółki i zaczniecie pracę od początku , czemu ta wasza niewiedza ma służyć ?

PRZESTAŃCIE WALCZYĆ WSPÓŁPRACUJCIE PROSZĘ.\"

~janek

Napisano: 30 wrz 2012, 12:36

do tego (tej) mądrego- Przyjmij, że to tylko Twoja (choć przyznam \"zręczna\") interpretacja a nie akt prawny. Art 234 dotyczy cyt \"Zawodowe niespokrewnione z dzieckiem wielodzietne rodziny zastępcze działające na podstawie przepisów dotychczasowych(..)\" A o to nie pytają powyżej.

A zatem to do ciebie (przez \"małe c) cyt.
\"Mam nadzieję że kochani pójdziecie do szkółki i zaczniecie pracę od początku , czemu ta wasza niewiedza ma służyć ?

PRZESTAŃCIE WALCZYĆ WSPÓŁPRACUJCIE PROSZĘ.\"

~janek

Napisano: 01 paź 2012, 15:47

\"....Mam nadzieję że kochani pójdziecie do szkółki i zaczniecie pracę od początku , czemu ta wasza niewiedza ma służyć ?
PRZESTAŃCIE WALCZYĆ WSPÓŁPRACUJCIE PROSZĘ....\"

No niestety widzę że dzwoni tylko nie w tym kościele.
Do szkoły to zapraszam tego genialnego(ą) który czytać się nauczył tylko nie do końca tak jak to jest.

Trzeba spojrzeć faktom w oczy:
- powiaty nie chcą rodzin zastępczych zawodowych i rodzinnych domów dziecka ponieważ to są dla nich zbędne koszty,
- lepiej utrzymywać dom dziecka choć utrzymanie w nim kosztuje 3 razy więcej bo tam dyrekcja, pracownicy i inne osoby zatrudnione (a kto wie czy to nie rodzina)
- no i jeszcze problem pracowników socjalnych zatrudnionych w PCPR którzy z góry uważają, że rodziny to \"zło konieczne\" ponieważ jak ich nie będzie nie będzie trzeba robić tych wszystkich papierów, opinii i jeszcze do tego zgłaszać dziecka do adopcji, występować o alimenty.
- modne zaczęło także być zatrudnianie prawników którzy mają prowizję od sum które zostaną odebrane RZ
No i własnie w takim duchu współpracy funkcjonuje nowa ustawa.
~Michał

Napisano: 01 paź 2012, 19:30

może nie faktom a prawdzie - zawsze to rodzaju żeńskiego.
Szanowny Michale dokończ: zlikwidować powiaty i PCPR-y. Też jestem za, bo................ tam pracuję.
~janek

Napisano: 01 paź 2012, 19:54

Nie jestem za likwidacją powiatów i PCPR. Uważam tylko że w każdym zawodzie są \"czarne owce\" i to one psują opinie reszcie. Obecnie społeczeństwo po sprawie Pucka patrzy na rodziny zastępcze jak na osoby zarabiające na dzieciach które zostały odebrane z powodu biedn rodzicom.
~Michał

Napisano: 02 paź 2012, 14:57

no cóż janku drogi jeśli jesteś niezadowolony ze swojej pracy to może sam się zwolnij? będzie lżej czytać wiadomości na forum?
joanna000123
joanna000123
Stażysta
Od: 20 wrz 2012, 15:14
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2013, 17:20

mam troje dzieci w rodzinie zastepczej od 14 lat skonczylam szkolenie gdyz mieli przeksztalcic mnie w zawodowa rodzine oczywiscie chcialam dobrac jeszcze 2 dzieci lub troje gdyz 2 jest spokrewnione zemna lecz mam komornika odrzucili mni mowiac iz pensija ktora bede otrzymywac jest dla dzieci pomimo ze i ta juz mi potraca i jak tu mozna pomagac dziecia jak pomimo najlepszej checi i braku rodzin ktore sie decyduja na to zostaja zbyci
~julka

Napisano: 20 sty 2013, 17:20

mam troje dzieci w rodzinie zastepczej od 14 lat skonczylam szkolenie gdyz mieli przeksztalcic mnie w zawodowa rodzine oczywiscie chcialam dobrac jeszcze 2 dzieci lub troje gdyz 2 jest spokrewnione zemna lecz mam komornika odrzucili mni mowiac iz pensija ktora bede otrzymywac jest dla dzieci pomimo ze i ta juz mi potraca i jak tu mozna pomagac dziecia jak pomimo najlepszej checi i braku rodzin ktore sie decyduja na to zostaja zbyci
~julka

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x