Dzień dobry,
czy opłaty związane z eksploatacją i utrzymaniem nieruchomości w częściach przypadających na lokale mieszkalne w spółdzielni mieszkaniowej przeliczacie do stawki gminnej ? (nie ma czynszu) Czy do stawki gminnej przeliczacie tylko czynsz ?
Przeliczanie do stawki gminnej
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA,ŚW,ZR,DM,DE
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Przeliczanie do stawki gminnej
No właśnie, jeśli podliczyłem i porównałem do stawki gminnej i wyszła kwota mniejsza niż wpisany na wniosku czynsz ogółem to podliczamy do wydatków ten niższy? Wcześniej na wniosku miałem wyszczególnione ile płaciło się za wodę, c.o. itd. a teraz jest ogólna kwota, więc nie wiem ile sam na czysto czynsz wynosił. Porównać i brać mimo wszystko tą łączną kwotę wydatków, którą wpisał zarządca czy tą niższą kwotę ze stawki gminnej?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Przeliczanie do stawki gminnej
musisz wiedziec ile wynosi czynsz bo tylko czynsz obniżasz do stawki gminnej i do tego niższego dodajesz wydatki za wode smieci nieczystosci itp.Blue pisze: 27 lip 2021, 11:47 No właśnie, jeśli podliczyłem i porównałem do stawki gminnej i wyszła kwota mniejsza niż wpisany na wniosku czynsz ogółem to podliczamy do wydatków ten niższy? Wcześniej na wniosku miałem wyszczególnione ile płaciło się za wodę, c.o. itd. a teraz jest ogólna kwota, więc nie wiem ile sam na czysto czynsz wynosił. Porównać i brać mimo wszystko tą łączną kwotę wydatków, którą wpisał zarządca czy tą niższą kwotę ze stawki gminnej?
Oprócz Przeliczanie do stawki gminnej - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
13 emerytura, dobrowolne alimenty,praktyki
Alimenty
problem z ustaleniem wydatku
przeciętne wynagrodzenie w gosp.
wywiad
ustawowe 70% podjęta uchwała Rady Gminy
Praktyki - czy liczymy do dochodu od lipca 21r.?
czy trzeba dołaczyc do wniosku??????
Obliczenie DM
dochód i %
wyliczenia dodatku mieszkaniowego , proszę zerknijciee
Dochód z działalności księga przychodów i rozchodu
Sposób przekazywania DM
czy wiecie coś o zmianach w ustawie od 13.07?
zarządca
Dzieci zabrane do pieczy zastępczej