przemoc psychiczna

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~AAA

Re: przemoc psychiczna

Post autor: ~AAA »

Ewo - to oczywiste, że przez jakiś jeszcze czas będzie gorzej.
On potrzebuje czasu, żeby zrozumieć powagę sytuacji.

Nie uwierzy tak szybko, bo zbyt długo trwała przemoc i rosła jego pewność, że Ty nic nie zrobisz, choćby nie wiem co on robił z Tobą.

\"Normalny\" sprawca przemocy! Teraz próbuje Ci pokazać, że i tak nic nie da to, co postanowiłaś zrobić. Trzymaj się tego, co postanowiłaś, a tymczasem on zobaczy coraz większe grono osób stojące za Twoimi - nie jego - placami.
Walka z Tobą - łatwizna - ale to już nie tylko Ciebie na przeciwko sobie.
Powodzenia!!
~ewa

Post autor: ~ewa »

Dziękuję za dobre słowo i rady, czyli musi być najpierw gorzej by potem było lepiej
~magi

Post autor: ~magi »

wcale nie musi być gorzej. Uważam, że najgorsze już przeszłaś, wtedy kiedy milczałaś... Teraz może być tylko lepiej!!!!:)
~ewa

Post autor: ~ewa »

Nie jest lepiej. Mieszkanie jest jego, to jest mieszkanie zakładowe i on jest głównym najemcą. Mogę co najwyżej zapisać się na socjalne i czekać naście lat, wynająć nic nie dam rady , bo mam ograniczone środki finansowe. Nie jestem w stanie podjąć pracy.W domu jestem \"zdrajcą i świnią\"...
~anna

Post autor: ~anna »

ewo, to nie jeden telefon od sąsiadów by wszystko zmienił, ale Twoja reakcja na to co się działo w domu. Nie możesz obarczać odpowiedzialnością sąsiadów za to co cię spotkało. To ty podejmowałaś ciągle decyzje o tym że zostajesz w związku i ty podjęłaś o tym kiedy go chciałaś zakończyć.
Znieczulica znieczulicą ale bardzo nie podoba mi się obarczanie za swój los innych ludzi.
Gratuluje tego, że znalazłaś w sobie odwagę i zaczęłaś walczyć o swoje szczęście. Mam nadzieje, że już nigdy nie spotka cię podobna sytuacja.
ODPOWIEDZ