przemoc wobec osób starszych
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
przemoc wobec osób starszych
Witam !!! podobnie jak Dominika też pisze pisze prace na ten sam temat . Jestem studentką 3 roku Pielęgniarstwa. Mam problem ze stworzeniem ankiety tylko nie wiem czy ma ona być kierowana do osób strszych w srodowisku rodzinnym czy też np w DPS. pomóżcie 

Kasia
Re: przemoc wobec osób starszych
to zależy na podstawie czego piszesz czy funkcjonowania człowieka starego w środowisku lokalnym, cz piszesz o przemocy w DPS
Możesz też przeprowadzić badania w obu powyższych grupach a wyniki porównać.
Równie ciekawie byłoby przebadać tych w domach (chociaż oni wprost o przemocy raczej nie powiedzą) i tych w dps pod kątem, czy w rodzinnych domach spotykało ich coś złego.
witam
Chodzi mi raczej o przemoc rodzinną zadania pielęgniarki z tym związane . Musze przeprowadzic wywaiad z pieleg srod-rodz na temat jej wizyt w domach i czy istanieje wogole taki problem jak to zauwazyc i co zrobic by nie dochodzilo do takiej sytuacji
Chodzi mi raczej o przemoc rodzinną zadania pielęgniarki z tym związane . Musze przeprowadzic wywaiad z pieleg srod-rodz na temat jej wizyt w domach i czy istanieje wogole taki problem jak to zauwazyc i co zrobic by nie dochodzilo do takiej sytuacji
Oprócz przemoc wobec osób starszych - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Przemoc pomocy
praca z dorosłą ofiara przemocy
przemoc w rodzinie a obowiązki pracownika socjalnego
pomoc ofiarą przemocy
przemoc w rodzinie
Potrzebna pomoc (przemoc)
sprawca przemocy
przemoc