przeniesienie do innego dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 22 maja 2013, 13:02

Mam taki problem. Osoba została umieszczona w dps dla osób niepełnosprawnych intelektualnie (wg. zaśw lekarkiego w dniu skierownia: upośledzenie umysłowe). Mieszka tam od dwóch lat, obecnie zwróciła się do OPS o przeniesienie jej do innego dps, najpierw wskazała konkretną placówkę (taką w której mieszka jej siostra), wysłałam dokumenty do pcpr celem zaopiniowania_PCPR odmówiła umieszczenia jej w tym dps, bo jest to placówka dla osób psychicznie chorych( Inna rzecz, ze siotra w chwili skierowania rozpoznanie miała takie samo, tj. upośledzenie umysłowe, ale dps miał wtedy dużo wolnych miejsc, więc wzięli). Najlepsze w tym wszytskim jest to, że do podania o przeniesienie do innego dps dołączona zaświadczenie lekarza, ze wymaga skierowania do dps dla osób psychicznie chorych, a rozpoznanie: uposledzenie umysłowe. I tak kółko się zamyka, gdzie dzwonię do PCPR to słyszę, ze z takim rozpoznaniem do jedynie dps dla osób niepełnospr. intelektualnie, a w takiej placówce już jest. Nie wiem, co teraz począć. Przyznam, ze nawet rozważałam, by dać jej odmowę przeniesiania, bo jest w placówce zgodnej z typem schorzenia i ma zaprewnioną całodobową opiekę.
~seba08

Napisano: 23 maja 2013, 17:09

to może niech siostra się do niej przeprowadzi i będą razem
~dps

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x