Przesłać do SKO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 07 mar 2014, 10:37

Mam dłużnika takiego niepokornego, odmówiłam mu umorzenia wypłaconych świadczeń z FA, a on w zamian przysłał mi pismo skierowane do GOPS, w którym pisze: w odpowiedzi na pismo z dnia............i tam takie różne, jaka ta jego była żona jest podła, dołączył do tego kopie faktur, badań lekarskich, skierowań, w sumnie 29 sztuk wystawionych na dziecko, na które były pobierane świadczenia z FA.
Nigdzie nie napisał, że się odwołuje od decyzji, nie podał nr decyzji, nie wiem co z tym zrobić, przesłać do SKO zawiadomieniem, że skierowane do niewłaściwego organu, czy zwykłym pismem?
~Julka

Napisano: 07 mar 2014, 10:38

napisz do niego niech się określi co to jest?
~marta

Napisano: 07 mar 2014, 10:53

On chyba sam nie wie czego chce, z matki dziecka robi potwora a on to ideał.
~Julka

Napisano: 07 mar 2014, 10:56

ale o co wnosi tym pismem ??? czy tylko swoją ex obsmarowuje
~ewalu

Napisano: 07 mar 2014, 10:57

Właśnie o to chodzi, że nic nie wnosi, tylko obsmarowuje swoją byłą.
~Julka

Napisano: 07 mar 2014, 11:29

Może ktoś ma pomysł co z tym zrobić, bo sumie nic w tym piśmie nie pisze, że nie zgadza się z decyzją, tylko np: on kupował córce jedzenie a była żona zjadała, poprostu takie durnoty i faktury na ubrania, same markowe rzeczy spodnie za ponad 300 zł, skarpetki za 39 zł para, koszulki za 80 zł itp. A alimentów nie płacił, komornika do domu nie wpuścił, na wywiad do dwd się nie zgłosił.
~Julka

Napisano: 07 mar 2014, 13:02

Chyba tylko ja mam takie głupie przypadki, że nikt nie wie co z tym zrobić
~Julka

Napisano: 07 mar 2014, 13:05

może odpisz mu grzecznie, że to bardzo ładnie z jego strony jak robi dziecku takie prezenty ... ale nie zwalnia go to z obowiązku płacenia alimentów :)
~ewalu

Napisano: 07 mar 2014, 13:14

No właśnie skłaniam się do tego, żeby mu odpisać, że jeśli nie zgadzał się z decyzją to mógł się odwołać, a to jego pismo nie ma już na nic wpływu.
~Julka

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x