przyłączenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 21 gru 2015, 14:30

urząd skarbowy umorzył tytuły wykonawcze za okresy od 2008 do 2010 roku. W tych latach wierzycielka pobierała fundusz. Czy występujemy w związku z tym do komornika z wnioskiem o przyłączenie jeśli wierzycielka od października 2010 nie pobiera już funduszu?
kasiam.

Napisano: 21 gru 2015, 16:11

kasiam. pisze:Czy występujemy w związku z tym do komornika z wnioskiem o przyłączenie jeśli wierzycielka od października 2010 nie pobiera już funduszu?
Tak, jeśli komornik dalej prowadzi egzekucję alimentów.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 22 gru 2015, 11:05

Ja bym nie patrzyła czy komornik prowadzi egzekucje tylko przyłączała jesli jest u nas zadłużenie
PLEJBO

Napisano: 22 gru 2015, 11:16

Ale potwierdzcie prosze czy mam rację ?
PLEJBO

Napisano: 22 gru 2015, 11:20

Masz racje PLEJBO ale ja mam pytanie zrobilam przylaczenia dla zwroconych tytułow ale potem nie robiliśmy tytułow gdyz pan bezdomny.....i mimo braku tytułów robie przyłączenia za okresy gdy nie było tytułów gdyz nadal wierzycielce wypłacamy a dłuznik NIGDY NIC nie zapłacił
DURSZLA

Napisano: 22 gru 2015, 11:54

Prosze czy tak robicie , czy tak myslicie ?
PLEJBO

Napisano: 22 gru 2015, 11:55

Może jeszcze ktoś sie wypowie
DURSZLA

Napisano: 22 gru 2015, 12:26

może KTOŚ sie wypowie
DURSZLA

Napisano: 22 gru 2015, 13:52

PLEJBO pisze:Ja bym nie patrzyła czy komornik prowadzi egzekucje tylko przyłączała jesli jest u nas zadłużenie
Art. 27.3a. Jeżeli jest prowadzone postępowanie egzekucyjne w celu zaspokojenia roszczeń osoby uprawnionej z tytułu alimentów, organ właściwy wierzyciela, który wypłacał świadczenia z funduszu alimentacyjnego, będący wierzycielem należności, o których mowa w ust. 3, przyłącza się do tego postępowania. Organ, który przyłącza się do postępowania egzekucyjnego, ma te same prawa co wierzyciel uprawniony z tytułu alimentów.
DURSZLA pisze:Masz racje PLEJBO
Nie, nie masz racji PLEJBO.
DURSZLA pisze:ale ja mam pytanie zrobilam przylaczenia dla zwroconych tytułow ale potem nie robiliśmy tytułow gdyz pan bezdomny.....i mimo braku tytułów robie przyłączenia za okresy gdy nie było tytułów gdyz nadal wierzycielce wypłacamy a dłuznik NIGDY NIC nie zapłacił
A znak zapytania to gdzie? 8-)

Art. 9. 1. Należności przypadające od dłużnika alimentacyjnego z tytułu świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego, wraz z odsetkami, podlegające przed dniem wejścia w życie ustawy ściągnięciu w trybie administracyjnego postępowania egzekucyjnego, w stosunku do których nie jest prowadzone administracyjne postępowanie egzekucyjne, podlegają ściągnięciu, w trybie określonym w art. 27 ust. 3 i 3a ustawy, o której mowa w art. 1, w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą, z uwzględnieniem należności dotychczas wyegzekwowanych.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 22 gru 2015, 14:43

hej ja mam taki problem: 3 lata temu urząd skarbowy wrócił tyt. wykonawcze i nie były robione nowe (dłużnik nie mieszkał na terenie który obejmował dany US) później nikt nie wystawił tytułów bo okazało się że dłużnik zagranicą. Wiem że nie da się tego odkręcić, nie ma tytułów za tamten okres gdy dłużnik był w Polsce, jak dalej w tej sytuacji postąpić??? Czy też wysłać wnioski o przyłączenie??????
ROO

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x