Tak, jeśli komornik dalej prowadzi egzekucję alimentów.kasiam. pisze:Czy występujemy w związku z tym do komornika z wnioskiem o przyłączenie jeśli wierzycielka od października 2010 nie pobiera już funduszu?
Art. 27.3a. Jeżeli jest prowadzone postępowanie egzekucyjne w celu zaspokojenia roszczeń osoby uprawnionej z tytułu alimentów, organ właściwy wierzyciela, który wypłacał świadczenia z funduszu alimentacyjnego, będący wierzycielem należności, o których mowa w ust. 3, przyłącza się do tego postępowania. Organ, który przyłącza się do postępowania egzekucyjnego, ma te same prawa co wierzyciel uprawniony z tytułu alimentów.PLEJBO pisze:Ja bym nie patrzyła czy komornik prowadzi egzekucje tylko przyłączała jesli jest u nas zadłużenie
Nie, nie masz racji PLEJBO.DURSZLA pisze:Masz racje PLEJBO
A znak zapytania to gdzie?DURSZLA pisze:ale ja mam pytanie zrobilam przylaczenia dla zwroconych tytułow ale potem nie robiliśmy tytułow gdyz pan bezdomny.....i mimo braku tytułów robie przyłączenia za okresy gdy nie było tytułów gdyz nadal wierzycielce wypłacamy a dłuznik NIGDY NIC nie zapłacił