Przypomnienie o oprogramowaniu dla ZI - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 lis 2016, 11:39

Zbliża się koniec roku, więc pozwolę sobie przypomnieć i zareklamować, że oferujemy dla Was takie oprogramowanie.

Aplikacja „Zespoły Interdyscyplinarne” jest przeznaczona dla Jednostek Organizacyjnych Pomocy Społecznej, które są zobowiązane do zapewnienia obsługi organizacyjno-technicznej Zespołów Interdyscyplinarnych. Wspomaga pracowników jednostki w realizacji zadań wynikających z ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie (Dz.U. 2005 nr 180 poz. 1493 z późn. zm.).

Korzystanie z aplikacji przede wszystkim umożliwia sporządzanie bogatej sprawozdawczości, wyliczanej automatycznie i dostępnej w formie pięciu gotowych formularzy oraz dodatkowo w postaci konfigurowalnych analiz. Dzięki temu, z łatwością określimy takie wielkości jak:
• liczba procedur „Niebieska Karta”, rozpoczętych lub trwających w okresie sprawozdawczym, a także kontynuowanych z poprzedniego okresu;
• liczba zakończonych procedur „Niebieska Karta” wg powodu zakończenia;
• liczba procedur „Niebieska Karta” wg adresu pod którym wszczęto procedurę;
• liczba sporządzonych Niebieskich Kart wszczynających procedurę lub ponownie założonych, z podziałem na poszczególne służby (pomoc społeczną, policję, zdrowie, oświatę, GKRPA, inne);
• liczba Niebieskich Kart przekazanych do innych Zespołów Interdyscyplinarnych, bez wszczęcia procedury lub w toku procedury;
• liczba Niebieskich Kart cz. B i C;
• liczba rodzin, dla których wszczęto procedurę oraz liczba członków tych rodzin;
• liczba osób dotkniętych przemocą, stosujących przemoc z podziałem na płeć, wiek oraz niepełnosprawność;
• liczba powołanych i działających Grup Roboczych i podzespołów;
• liczba osób pracujących w ZI, GR i podzespołach;
• liczba spotkań Zespołu, podzespołów i Grup Roboczych, frekwencja na spotkaniach;
• liczba działań ZI i GR, wg rodzaju działania;

Aplikacja pozwala lepiej zorganizować proces zaproszeń i wezwań na spotkania Zespołów Interdyscyplinarnych i Grup Roboczych, dzięki wydrukom:
• prośby do podmiotu (policji, oświaty, służby zdrowia itp.) o oddelegowanie reprezentanta na spotkanie;
• zaproszenia na spotkanie dla reprezentantów innych podmiotów;
• zaproszenia na spotkanie dla osób dotkniętych przemocą;
• wezwania na spotkanie osoby stosującej przemoc;
• protokołu ze spotkania.

Wszystkie w/w wydruki posiadają konfigurowane szablony, które można dostosować do swoich potrzeb.

Ponadto, aplikacja może od razu przy zalogowaniu przypominać o konieczności dokonania działania w ramach procedury NK, przy czym okres od ostatniego działania, po którym ma nastąpić przypomnienie, można ustawić osobno dla poszczególnych procedur.

Wprowadzanie informacji do oprogramowania jest ułatwione, dzięki formularzowi Niebieskiej Karty zgodnemu z wzorem z rozporządzenia, a także możliwości skopiowania danych z wcześniej wprowadzonych Kart, dotyczących tych samych osób i rodzin.

Każda osoba przeciwdziałająca przemocy, korzystająca z aplikacji, ma łatwy dostęp do terminarza spotkań, na które została zaproszona.

Istnieją dwa sposoby instalacji aplikacji "Zespoły Interdyscyplinarne":
• instalacja wspólna z aplikacją "pomoc społeczna" w ramach systemu POMOST Std – wspólna baza danych pozwala na wymianę danych pomiędzy Oprogramowaniem ZI a pomocą społeczną, w szczególności Niebieskich Kart, wprowadzonych w pomocy społecznej, przy zapewnieniu separacji danych umożliwiającej ochronę danych osobowych;
• instalacja na osobnej bazie danych.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 08 lis 2016, 12:29

A ja gorąco polecam.
Znacznie ułatwił mi ten program pracę.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 10 lis 2016, 14:34

a mnie interesuje cena
aja

Napisano: 17 lis 2016, 10:59

[quote="SYGNITY"]Zbliża się koniec roku, więc pozwolę sobie przypomnieć i zareklamować, że oferujemy dla Was takie oprogramowanie.

zainteresowała mnie oferta jednak po kontakcie z recepcją sygnity pani nie potrafiła mnie do nikogo przełączyć kto mógł by ze mną na temat tego oprogramowania porozmawiać. może tu się ktoś odezwie i nawiąże kontakt ????
ewka1234

Napisano: 17 lis 2016, 11:53

Słucham, w czym mogę pomóc?
Można też do mnie napisać na [email protected]
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x