przysposobienie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 11 sie 2010, 0:53

witam przysposobilem corke 9lat ma obecnie, mojej zony.Wczesniej zona sama ja wychowywala.
Czy moge skladac o becikowe?
Czy przysluguje?
dziekiuje
~Pioptr

Napisano: 11 sie 2010, 9:57

Na podstawie art. 15 b ust. 3 ustawy o swiadczeniach rodzinnych wniosek o wypłatę zapomogi składa się w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin, a w przypadku gdy wniosek dotyczy dziecka objętego opieką prawną, opieką faktyczną albo dziecka przysposobionego nie pozniej niz do ukonczenia przez dziecko 18 roku zycia - w terminie 12 miesięcy od dnia objęcia dziecka opieką albo przysposobienia.
Wniosek złożony po terminie właściwy organ pozostawia bez rozpoznania
~Asia

Napisano: 11 sie 2010, 12:19

czyli nalezy sie?bo panie z mopsu twierdza,ze nie
ze potzrebna obopolna adopcja
~Pioptr

Napisano: 11 sie 2010, 12:19

czyli nalezy sie?bo panie z mopsu twierdza,ze nie
ze potzrebna obopolna adopcja
~Pioptr

Napisano: 11 sie 2010, 14:45

prosze powiedzcie czy przysluguje becikowe,jesli przysposobilem corke urodzona.2.05.2001.
~Pioptr

Napisano: 12 sie 2010, 9:30

złóż wniosek, muszą go przyjąć, jesli dostaniesz decyzję odmowną to się od niej odwołaj i zobaczymy co orzeknie SKO
~Ewka

Napisano: 12 sie 2010, 12:51

wg mnie nalezy sie jeśli spełni się wszystkie przesłanki z ustawy, wlacznie z zaswiadczeniem lekarskim... ale to moje zdanie, bo SKO orzeka, ze zaswiadczenie jest tu zbedne.
Zloz KONIECZNIE wniosek - w przypadku decyzji odmownej - odwołaj się do SKO - jest duża szansa na otrzymanie tego świadczenia.
~Kali

Napisano: 12 sie 2010, 15:51

zlozylem,dostalem odmowez mopsu ze dziecko nie urodzone od 2006 r tak umotywowali,odwolac sie do sko?
jak umotywowac?
~piotr

Napisano: 12 sie 2010, 23:27

jak chcesz, możesz nawet napisać tylko to, że nie jesteś zadowolony z tej decyzji i tyle
~Ewka

Napisano: 15 sie 2010, 22:04

jak radzi Ewka, napisz, że się nie zgadzasz i muszą rozpatrzyć, a na twoje argumenty i tak nie będą zwracać szczególnej uwagi bo zinterpretują po swojemu, uważam,że jest spora szansa na wygraną
~xxx

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x